Premierul Ungariei, Viktor Orban, la un spectacol la Opera Maghiară din Cluj-Napoca - GALERIE FOTO

Premierul Ungariei, Viktor Orban, participă, sâmbătă seara, la Opera Maghiară din Cluj-Napoca, la un spectacol de gală organizat cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani de către etnograful clujean Kallos Zoltan, şi va rosti şi un discurs în cadrul manifestării, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2341 afișări
Imaginea articolului Premierul Ungariei, Viktor Orban, la un spectacol la Opera Maghiară din Cluj-Napoca - GALERIE FOTO

Premierul Ungariei, Viktor Orban, la un spectacol la Opera Maghiară din Cluj-Napoca (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Orban Viktor a sosit, sâmbătă seara, la Opera Maghiară din Cluj-Napoca, într-o vizită privată, împreună cu soţia sa, pentru a participa la spectacolul de gală organizat cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani de către etnograful Kallos Zoltan din satul Răscruci, judeţul Cluj.

În cadrul manifestării, premierul Ungariei va ţine şi un discurs alături de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi de sărbătorit. La finalul spectacolului, Orban va pleca la Răscruci, unde Kallos Zoltan a înfiinţat un muzeu etnografic în casa în care locuieşte.

La intrarea în clădirea Operei Maghiare, premierul Ungariei nu a făcut nicio declaraţie.

Kallos Zoltan a înfiinţat în anul 1992 o fundaţie care îi poartă numele. Ca o recunoaştere a activităţii vieţii sale, în 1990 a primit Premiul Maghiar de Stat ”Pomul Vieţii”, iar în 1993 Premiul de Arte din Ungaria şi Premiul Kossuth, în 1997. Este membru al Academiei Maghiare de Arte Alese din Ungaria.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici