Preşedintele Băsescu discută cu liderii confederaţiilor sindicale

Preşedintele Traian Băsescu a început, duminică, discuţiile cu liderii confederaţiilor sindicale, întâlnirea având loc la cererea sindicaliştilor, după ce şeful statului a anunţat măsuri de reducere a pensiilor, a fondului de salarii şi a subvenţiilor.

44 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu discută cu liderii confederaţiilor sindicale

Preşedintele Băsescu a început discuţiile cu liderii confederaţiilor sindicale (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

La întâlnirea de la Palatul Cotroceni participă liderii Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartel Alfa", Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România - Frăţia, Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România, Blocului Naţional Sindical, Confederaţiei Naţionale Sindicale Meridian, precum şi reprezentanţii federaţiilor din educaţie şi din administraţie publică.

Discuţiile au loc cu uşile închise, iar liderii sindicali nu au făcut declaraţii înainte de întâlnire.

Cele cinci confederaţii sindicale i-au cerut, vineri, preşedintelui Traian Băsescu o întâlnire de urgenţă, înaintea finalizării unui acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), la care să participe şi premierul Emil Boc, anunţând că luni vor stabili calendarul protestelor.

Liderii celor cinci confederaţii au anunţat, vineri, că vor decide luni calendarul de proteste, care va cuprinde mitinguri şi greve generale.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat joi seară, după negocierile cu delegaţia FMI, că autorităţile române au ales soluţia reducerii fondului de salarii cu 25%, a pensiilor cu 15% şi să scadă "masiv subvenţiile", în loc de majorarea semnificativă a principalelor taxe, respectiv cota unică şi TVA. Şeful statului a menţionat şi că ajutorul de şomaj va scădea cu 15%.

Totodată, el a adresat liderilor sindicali un apel la decenţă, menţionând că aceştia uită că membrii acestor organizaţii sunt cei care gestionează banii în instituţiile publice ale statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici