Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, audiat la DNA: Am fost audiat ca martor într-un dosar privind un contract cu fonduri europene

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, a venit joi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiat într-un dosar în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie.

911 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, audiat la DNA: Am fost audiat ca martor într-un dosar privind un contract cu fonduri europene

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău (Imagine: Felix Cuceanu/Mediafax Foto)

UPDATE - Tecău: Am fost audiat ca martor într-un dosar privind un contract cu fonduri europene

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş Florin Tecău a declarat joi că a fost audiat la DNA ca martor într-un dosar privind un contract cu fonduri europene în valoare de "milioane de euro", precizând că a văzut documente din 2009 care ar fi de la CJ, dar acestea nu s-ar regăsit în arhiva instituţiei.

Florin Tecău a spus, la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unde a fost audiat aproximativ trei ore, că a fost citat să se prezinte în calitate de martor, într-un dosar în care anchetatorii cercetează modul de încheierea a unui contract derulat cu fonduri europene.

Preşedintele CJ Argeş a arătat că anchetatorii DNA i-au solicitat să răspundă în scris în legătură cu mai multe documente care ar sta la baza încheierii acestui contract, respectiv să spună dacă aceste documente, care ar aparţine CJ, au fost eliberate de instituţie.

Tecău a precizat că a fost chemat ca martor deoarece este singurul, la acest moment, în Consiliul Judeţean Argeş care era şi în 2009, la momentul încheierii acelui contract. Întrebat despre obiectul contractului, Tecău nu a dorit să ofere lămuriri.

UPDATE - Reprezentanţii CJ Argeş spun că Florin Tecău a dus la DNA documente solicitate anterior de procurori

Şeful Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, s-a prezentat, joi, la DNA pentru a duce documente privind activitatea instituţiei, procurorii solicitând zilele trecute documente privind activitatea CJ din mandatul fostului preşedinte Constantin Nicolescu, susţin surse din administraţia judeţeană.

Reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Argeş au declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că, zilele trecute, procurorii DNA au transmis o solicitare oficială către CJ, în care solicitau instituţiei să pună la dispoziţia procurorilor documente care privesc activitatea CJ. În acest context, preşedintele CJ Argeş, Florin Tecău, s-a prezentat la DNA pentru a duce procurorilor documentele solicitate.

Surse din administraţia judeţeană au declarat că documentele solicitate de procurori au legătură cu activitatea CJ din perioada fostului şef al instituţiei Constantin Nicolescu, condamnat definitiv la şapte ani şi opt luni de închisoare în dosarul în care a fost acuzat că a luat fonduri PHARE de aproape 900.000 de euro, în baza unor documente false. 

Potrivit surselor citate, Tecău are calitatea de martor în acest caz, în condiţiile în care, înainte de a fi ales preşedinte al CJ Argeş, la alegerile parţiale organizate în 2014, a deţinut funcţia de vicepreşedinte al acestei instituţii.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că Florin Tecău va fi audiat în calitate de martor, fără a precizat în ce dosar va da declaraţii preşedintele Consiliului Judeţean Argeş.

Florin Tecău este preşedinte al Consiliului Judeţean Arges din 2014, când au fost organizate alegeri după încetarea înainte de termen a mandatului lui Constantin Nicolescu (PSD), pentru conflict de interese.

Tecău a asigurat, din decembrie 2014, şi conducerea interimară a PSD Argeş, după ce liderul Constantin Nicolescu s-a retras, iar prim-vicepreşedintele Tudor Pendiuc, primar al Piteştiului, a fost arestat preventiv pentru corupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici