Preţurile locuinţelor din Bucureşti, mai mici în aprilie cu până la 13% faţă de aceeaşi lună din 2010

Preţurile medii solicitate de proprietarii de locuinţe din Bucureşti s-au redus în aprilie cu până la 13% faţă de aceeaşi lună din 2010, apartamentele cu patru camere suferind cele mai mici scăderi de preţ, respectiv de 9%.

508 afișări
Imaginea articolului Preţurile locuinţelor din Bucureşti, mai mici în aprilie cu până la 13% faţă de aceeaşi lună din 2010

Preţurile locuinţelor din Bucureşti, mai mici în aprilie cu până la 13% faţă de aceeaşi lună din 2010 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Cel mai recent raport de monitorizare imobiliară realizat de portalul imobiliar pentru luna aprilie, comparativ cu lunile anterioare ale anului, arată un ritm constant de scădere a preţului mediu pentru apartamentele de două camere şi garsoniere, o stagnare a preţului pentru apartamentele de trei camere şi o uşoară creştere a preţului apartamentelor de patru camere.

"Deşi în februarie şi martie preţurile garsonierelor dădeau semne de creştere, preţul mediu pentru acestea se reîntoarce la situaţia de început de an 2011 scăzând sub nivelul lunii ianuarie. Astfel, proprietarii solicită un preţ mediu la vânzare de 37.350 de euro. Garsonierele s-au devalorizat cu 13% în ultimele 12 luni, cu 23% în 24 de luni şi cu 51% în ultimele 36 de luni", se arată într-un comunicat al portalului AnunturiParticulari.ro.

Pentru apartamentele cu două camere, preţul mediu continuă să scadă în acelaşi ritm, ajungând la un nou minim de 57.900 euro. Preţul solicitat de proprietari este în scădere cu 2% faţă de luna martie 2011, cu 13% mai mic faţă de aprilie 2010 şi cu 50% comparativ cu aprilie 2008.

Preţul mediu de strigare pentru apartamentele cu trei camere rămâne constant faţă de luna martie, la o valoare de circa 81.400 euro. Raportat la anii precedenţi acesta continuă să fie în scădere, cu o variaţie de -11% raportat la luna aprilie a anului 2010 şi de -47% faţă de aprilie 2008.

În ceea ce priveşte apartamentele cu patru camere, datorită valorilor mari ale preţurilor şi al numărului mic de oferte fluctuaţiile pe acest segment sunt mai puternice. Astfel, preţul mediu de strigare pentru un apartament cu patru camere este cu 9% mai mic faţă de aprilie 2010, dar cu 4% mai mare faţă de luna martie 2011, ajungând la o medie de 105.000 euro. Comparativ cu aprilie 2008 preţul mediu a scăzut cu 47%.

Analiza ofertelor noi scoase pe piaţă arată că în luna aprilie, în Bucureşti, sunt disponibile la vânzare peste 1.800 de apartamente. Cele mai multe au fost apartamentele de două camere, în număr de 733 de unităţi, urmate de cele de trei camere- 573 de unităţi. Numărul garsonierelor scose la vânzare în aprilie a scăzut până la 377, iar apartamentele de patru camere până la un volum de 160 de unităţi.

Anunturiparticulari.ro, lansat în anul 2001 de compania Agentie.NET, monitorizează toate anunţurilor imobiliare publicate de persoanele particulare în presa scrisă şi pe Internet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici