Prevenirea INUNDAŢIILOR în România. Finanţare de 54 de milioane de euro aprobată la Bruxelles

Comisia Europeană a aprobat o investiţie de 54 de milioane de euro în cadrul Fondului de Coeziune pentru un proiect de prevenire a inundaţiilor în România şi pentru dezvoltarea unui sistem de combatere a efectelor acestora, cum ar fi poluarea.

382 afișări
Imaginea articolului Prevenirea INUNDAŢIILOR în România. Finanţare de 54 de milioane de euro aprobată la Bruxelles

Prevenirea INUNDAŢIILOR în România. Finanţare de 54 de milioane de euro aprobată la Bruxelles (Imagine: Darius Mitrache / MediafaxFoto)

Proiectul presupune modernizarea echipamentelor de prevenire a inundaţiilor şi riscurilor asociate, reducerea efectelor inundaţiilor, inclusiv a poluării, optimizarea securităţii şi eficienţei infrastructurii deja existente şi a capacităţii Administraţiei Naţionale "Apele Române" de a reacţiona în mod adecvat în cazul unei inundaţii, precizează un comunicat de presă transmis vineri de Comisia Europeană.

Îmbunătăţirea echipamentelor de măsură şi monitorizare este de asemenea prevăzută, inclusiv echiparea staţiilor de pompare cu echipamente şi programe IT, precum şi crearea unor centre de coordonare şi reactie rapidă în cazul indundaţiilor.

Proiectul va contribui la creşterea securităţii şi eficienţei infrastructurii deja existente de gestiune a apelor, sporind astfel calitatea vieţii cetăţenilor români, în special a celor 1,5 miloane de locuitori care trăiesc în zonele cele mai expuse riscului de inundaţii.

"Acesta este un exemplu concret pentru modul în care investiţiile regionale contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor români. Creşterea nivelului de securitate va aduce şi beneficii economice, pentru că întreprinderile şi potenţialii investitori vor şti că sunt mai bine protejaţi împotriva pagubelor produse de inundaţii", a spus Johannes Hahn, comisarul european pentru politica regională.

Finanţarea este realizată prin programul "Mediu" din cadrul politicii regionale a Uniunii Europene. Investiţia totală în acest proiect este de 63 milioane de euro, din care finanţarea acordată de UE se ridică la 54 milioane de euro. În urma implementării proiectului se vor crea şi menţine 50 de locuri de muncă, precizează comunicatul menţionat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici