Prima ninsoare la Bâlea Lac şi în Munţii Şureanu, iar temperatura a scăzut sub zero grade Celsius - FOTO

La Bâlea Lac, în judeţul Sibiu, a început să ningă, joi zăpada aşternându-se răzleţ, sub formă de petice, meteorologii anunţând că temperatura la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş a scăzut, în timpul nopţii, sub zero grade Celsius, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3377 afișări
Imaginea articolului Prima ninsoare la Bâlea Lac şi în Munţii Şureanu, iar temperatura a scăzut sub zero grade Celsius - FOTO

Prima ninsoare la Bâlea Lac şi în Munţii Şureanu, iar temperatura a scăzut sub zero grade Celsius - FOTO

Potrivit meteorologului de serviciu al Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, Adrian Paşol, la Bâlea Lac a nins miercuri timp de o oră, iar joi fulguieşte, astfel că s-au aşezat petice de zăpadă, în condiţiile în care temperaturile au scăzut sub zero grade Celsius.

"La Bâlea Lac s-au aşezat petice de zăpadă. Nu e un strat continuu, iar şi acolo unde este, este foarte subţire. Fulguieşte, a fulguit şi miercuri timp de o oră, este o ninsoare de sub un litru pe metru pătrat”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, Adrian Paşol.

Potrivit acestuia, în timpul nopţii de miercuri spre joi la Bâlea Lac temperatura a fost de minus 1 grad Celsius, iar joi maxima va fi de 1 grad.

În Munţii Şureanu, judeţul Alba, prima ninsoare din acest an a sosit în noaptea de miercuri spre joi, zăpada aşternându-se pe suprafeţe întinse, iar temperatura a scăzut sub zero grade Celsius, în condiţiile în care, iarna trecută, prima ninsoare s-a înregistrat la finele lunii noiembrie.

Administratorul unei pensiuni din localitatea Poarta Raiului, aflată în apropiere de domeniul schiabil Şureanu, la peste 1.500 de metri altitudine, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că miercuri seara a nins, iar noaptea a fulguit, stratul de zăpadă aşternându-se pe suprafeţe mari, însă a început să se topească dimineaţa după ce a răsărit soarele.

”Sezonul trecut prima zăpadă a căzut abia la sfârşit de noiembrie. Temperatura a scăzut sub zero grade Celsius la Poarta Raiului”, a declarat acesta.

Administratorii pensiunii au postat, miercuri seara, pe un site de socializare, câteva poze în timp ce ningea şi au scris că ”prima zăpadă la munte a sosit pe neaşteptate”.

"Nu mai staţi pe gânduri, faceţi revizia la schiuri căci s-ar putea să le folosiţi mai repede decât v-aţi propus!”, au scris aceştia.

Cea mai mare altitudine din Munţii Şureanu ajunge la 2.100 de metri. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici