Prima tranşă de vaccin gripal tetravalent a fost livrată în România

  • Principalul furnizor de vaccin gripal al distribuitorului câştigător al licitaţiei naţionale de anul acesta a anunţat, marţi, că a livrat săptămâna trecută primul lot de vaccin gripal
  • De la Direcţiile de Sănătate Publică, vaccinul poate fi accesat de medicii de familie
  • Vaccinarea antigripală este în mod special recomandată pentru cei cu risc ridicat de complicaţii grave provocate de gripă
3838 afișări
Imaginea articolului Prima tranşă de vaccin gripal tetravalent a fost livrată în România

Prima tranşă de vaccin gripal tetravalent a fost livrată în România

Mylan Romania, principalul furnizor de vaccin gripal al distribuitorului câştigător al licitaţiei naţionale de anul acesta a anunţat că a livrat 400.000 de doze de vaccin gripal. Acestea vor fi distribuite săptămâna aceasta către furnizorii de servicii de sănătate (Direcţiile de Sănătate Publică de la nivel naţional) ca parte a programului naţional de vaccinare, conform acordului cu Ministerul Sănătăţii pentru sezonul 2020-2021.

De la Direcţiile de Sănătate Publică, vaccinul poate fi accesat de medicii de familie la timp pentru campania de vaccinare, conform calendarului Ministerului.

„În acest sezon, vaccinarea gripală este mai importantă ca niciodată; în contextul pandemiei de COVID-19, categoriile cu risc ridicat sunt şi mai vulnerabile: persoanele în vârstă, pacienţii cu boli cronice, angajaţii din sistemul medical (...). Am făcut toate eforturile pentru a distribui primul lot de vaccinuri, necesar în special categoriilor cu risc ridicat, înainte de începerea campaniei de vaccinare. Vom livra restul de doze în conformitate cu acordul cu partenerul nostru de distribuţie şi Ministerul Sănătăţii”, a declarat Adrian Grecu, general manager Mylan România şi Head of South East Europe.

Gripa sezonieră rămâne o problemă gravă de sănătate publică, poate avea forme severe şi chiar provoca moartea în rândul categoriilor vulnerabile. Cea mai eficientă modalitate de prevenţie este vaccinarea, spun furnizorii vaccinului.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă vaccinarea gripală ca o prioritate în efortul de a minimiza riscul excesiv de comorbiditate şi mortalitate provocate de boli care pot fi prevenite prin vaccinare.

Vaccinarea antigripală este în mod special recomandată pentru cei cu risc ridicat de complicaţii grave provocate de gripă, inclusiv femei însărcinate, copii cu vârsta între 6 luni şi 5 ani, persoane cu afecţiuni cronice, persoane în vârstă şi angajaţi în sistemul medical.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
vaccin,
gripă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici