Primăria Capitalei: Concursuri precum „Cel mai frumos balcon" se fac şi la Paris, Bruxelles sau Cordoba

Concursul cu tema „Cea mai frumoasă faţadă, cel mai frumos balcon, cea mai frumoasă curte”, pe care Primăria Capitalei vrea să-l iniţieze, este organizat în fiecare an în mai multe oraşe europene, precum Paris, Bruxelles sau Cordoba, anunţă instituţia condusă de Gabriela Firea.

433 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei: Concursuri precum „Cel mai frumos balcon" se fac şi la Paris, Bruxelles sau Cordoba

Primăria Capitalei: Concursuri precum „Cel mai frumos balcon" se fac şi la Paris, Bruxelles sau Cordoba

Primarul General, Gabriela Firea, a explicat la începutul şedinţei de consiliu că prin acest proiect de hotărâre se doreşte îmbunătăţirea aspectului urbanistic al municipiului Bucureşti, reprezentând un concept de implicare ecologică şi civică, atât individuală cât şi colectivă.

Proiectul a fost aprobat în cadrul şedinţei de consiliu, cu 34 de voturi "pentru", 9 abţineri, un singur vot "împotrivă".

"Mai mult decât atât, această iniţiativă urmează modelul unor oraşe europene care organizează, anual, concursuri cu această temă: la Paris, în această primăvară, ca şi anul trecut, Municipalitatea a distribuit gratuit parizienilor care au dorit să participe la concursul de înfrumuseţare a balcoanelor/grădinilor sau spaţiilor publice, seminţe de flori; un concurs similar este organizat anual şi în alte oraşe din Franţa, precum şi în alte oraşe din Europa (în Bruxelles de exemplu, acest concurs a ajuns la cea de a 37-a ediţie, Cordoba dedică un eveniment deja faimos înfrumuseţării curţilor interioare şi lista ar putea continua)", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Bucureşti, remis miercuri MEDIAFAX.

Instituţia transmite că, în ultima perioadă, toate iniţiativele constructive ale actualei Administraţii constituie, neîntemeiat, subiect de dezbateri sau speculaţii politice, în detrimentul dezvoltării oraşului şi a imaginii Capitalei României, "nefiind altceva decât tentative nejustificate de prejudiciere ale imaginii Primarului General şi a instituţiei pe care o conduce".

"Subliniem încă o dată că proiectele culturale, sociale sau ecologice iniţiate de Primăria Municipiului Bucureşti nu se realizează în detrimentul proiectelor de infrastructură, sănătate sau edilitare, domenii care rămân o prioritate pentru actuala administraţie şi pentru care s-au alocat fonduri importante", potrivit sursei citate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici