Primăria Capitalei face licitaţie pentru cumpărarea a peste 100 de ambulanţe

Primăria Capitalei a anunţat, vineri, că a transmis spre publicare în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) licitaţia privind achiziţionarea a 106 ambulanţe pentru Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 14 mai.

307 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei face licitaţie pentru cumpărarea a peste 100 de ambulanţe

Primăria Capitalei face licitaţie pentru cumpărarea a peste 100 de ambulanţe

„Demarăm astăzi o nouă procedură de achiziţie foarte importantă pentru Bucureşti, mai exact cea prin care urmează să fie achiziţionate cele 106 ambulanţe pentru Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. Consider că nu este o cheltuială, ci o investiţie, în condiţiile în care o parte însemnată a parcului auto al Serviciului de Ambulanţă este în acest moment depăşită. Îmi doresc aşadar ca această licitaţie să fie finalizată într-un timp cât mai scurt, astfel încât pacienţii să beneficieze cât mai curând de servicii medicale de urgenţă la standarde europene”, a declarat primarul general, Gabriela Firea, potrivit unui comnicat de presă remis vineri de PMB.

Potrivit PMB, la solicitarea SABIF, municipalitatea urmează să achiziţioneze 89 de ambulanţe de tip B, destinate intervenţiei de urgenţă şi transportului medical asistat al pacienţilor şi 17 ambulanţe tip C, destinate urgenţelor medicale cu prioritate maximă şi transportului medical asistat al pacientului.

„În funcţie de gravitatea cazului, ambulanţele tip B pot fi utilizate în acordarea primului ajutor calificat sau în acordarea asistenţei medicale de urgenţă. În dotarea acestora vor exista defibrilator semiautomat sau manual, precum şi medicamentele necesare resuscitării şi acordării asistenţei medicale de urgenţă. Ambulanţele de tip C vor fi dotate cu echipamente, materiale şi medicamente de terapie intensivă. Echipajul acestor autovehicule va fi condus obligatoriu de un medic special pregătit. În categoria ambulanţelor de tip C vor intra şi autovehiculele care să transporte nou-născuţii aflaţi în stare critică”, se arată în comunicatul PMB.

Reprezentanţii Primăriei Generale mai precizează că potrivit caietului de sarcini, primele 74 de ambulanţe urmează a fi livrate în primele şapte luni de la semnarea contractului, urmând ca în termen de 12 luni să fie livrate toate cele 106 ambulanţe.

Ulterior, ambulanţele vor fi puse la dispoziţia SABIF, rămânând în proprietatea Primăriei Municipiului Bucureşti. Garanţia acestora, conform caietului de sarcini, este de minimum 4 ani sau 300.000 km, iar mentenanţa va fi asigurată de către furnizor.

Valoarea estimată a întregului proiect este de 40.039.300 lei fără TVA, sumele necesare fiind cuprinse în totalitate în bugetul pentru anul 2018 al Municipalităţii. Având în vedere valoarea echipamentelor, această achiziţie se încadrează la procedura de licitaţie deschisă online cu finalizare prin etapă de licitaţie electronică.

„Facem precizarea că înnoirea şi suplimentarea numărului de ambulanţe la nivelul Capitalei sunt necesare din cauza vechimii parcului auto existent la acest moment în dotarea SABIF, deficienţe care creează probleme mari în plan operativ, dar şi din punct de vedere financiar, prin creşterea costurilor cu întreţinerea şi repararea lor. Ultima achiziţie de ambulanţe la nivelul Ministerului Sănătăţii a fost efectuată în urmă cu trei ani, atunci când SABIF a primit o singură ambulanţă", mai precizează reprezentanţii Primăriei Generale.

În prezent, se arată în comunicatul PMB, SABIF are în dotare 108 ambulanţe de urgenţă, din care 68 au durata de folosinţă depăşită, multe dintre ele defectându-se zilnic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici