Primăria Capitalei vrea să închirieze aproape 300 de apartamente sociale pentru cetăţenii evacuaţi

Primăria Capitalei anunţă că închiriază, de pe piaţă, locuinţe pentru persoanele evacuate sau care se află în curs de evacuare, dar şi pentru cazurile sociale deosebite, fiind demarată de urgenţă procedura pentru aproape 300 de apartamente şi garsoniere.

744 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei vrea să închirieze aproape 300 de apartamente sociale pentru cetăţenii evacuaţi

Primăria Capitalei vrea să închirieze aproape 300 de apartamente sociale pentru cetăţenii evacuaţi

„Primăria Capitalei a publicat astăzi, pe site-ul www.pmb.ro, la secţiunea Anunţuri, anunţul pentru închirierea a 291 de unităţi locative de 1, 2 şi 3 camere în zonele B,C şi D ale Municipiului Bucureşti. Primăria Municipiului Bucureşti închiriază apartamentele de la proprietari, în vederea subinchirierii acestora persoanelor evacuate sau în curs de evacuare, dar şi pentru cazurile sociale deosebite”, anunţă municipalitatea, printr-un comunicat de presă.

De asemenea, primarul Gabriela Firea spune că a fost adoptată această decizie după numărul mare de cereri de locuinţe sociale.

„Având în vedere că la Primăria Capitalei, de mai mulţi ani, există numeroase solicitări de locuinţe sociale, cazuri care nu s-au putut rezolva din cauza lipsei unui fond locativ suficient, am luat decizia să demarăm de urgenţă procedurile de închiriere a aproape 300 de locuinţe, destinate cazurilor sociale deosebite, urmând că, în viitorul apropiat, să eficientizăm acest program prin construirea de locuinţe atât pentru persoanele evacuate, cât şi pentru tineri”, a declarat primarul Gabriela Firea.

Astfel, primăria mai arată că se estimează subînchirierea a 291 de unităţi locative, după cum urmează: 144 de garsoniere, 85 de apartamente cu 2 camere şi 62 de apartamente cu 3 camere.

„Această măsură a fost luată că urmare a faptului că numărul de locuinţe aflate în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti pentru astfel de cazuri este insuficient, în prezent existând înregistrate la Primăria Capitalei peste 3.000 de solicitări de locuinţe sociale”, se mai arată în comunicatul de presă menţionat anterior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici