Primăria Mangalia va moderniza vechea faleză a oraşului şi va realiza un parc, cu bani europeni

Primăria Mangalia va moderniza vechea faleză a oraşului şi va înfiinţa un parc cu o suprafaţă de trei hectare, valoarea totală a proiectelor depăşind 34 de milioane de lei, fonduri europene, iar lucrările urmează să fie terminate până la sfârşitul acestui an.

283 afișări
Imaginea articolului Primăria Mangalia va moderniza vechea faleză a oraşului şi va realiza un parc, cu bani europeni

Primăria Mangalia va moderniza vechea faleză a oraşului şi va realiza un parc, cu bani europeni (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Primăriei Mangalia, primarul Cristian Radu a fost prezent, miercuri, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Est din Brăila, pentru a semna contractele proiectelor cu finanţare europeană referitoare la reabilitarea Aleii Teilor şi înfiinţarea Parcului Evergreen.

"Primul proiect vizează modernizarea vechii faleze a oraşului pe o distanţă de 1,5 kilometri şi are o valoare totală de aproximativ 17,5 milioane de lei", a afirmat edilul, citat în comunicat.

Conform documentaţiei tehnice, fondurile UE vor fi folosite pentru înfiinţarea unei zone de promenadă, crearea unui punct de belvedere, amenajarea unei fântâni arteziene, locuri de joacă şi spaţii verzi, cu menţinerea vegetaţiei existente.

Cel de-al doilea proiect, parcul Evergreen, are o valoare totală de aproximativ 17 milioane de lei, iar în cazul ambelor finanţări, contribuţia Primăriei Mangalia va fi de 2% din valoarea lucrărilor. Parcul va cuprinde alei de promenadă, fântână arteziană, piste pentru role, locuri de joacă, un pavilion şi diferite tipuri de plante şi copaci.

"Parcul Evergreen va fi înfiinţat pe o suprafaţă de aproximativ trei hectare, pe locul unei foste staţii de betoane care, până acum câţiva ani, era un real pericol pentru locuitorii oraşului", a menţionat Cristian Radu.

Potrivit sursei citate, în prezent sunt în desfăşurare procedurile de achiziţie a lucrărilor la ambele proiecte şi se speră ca în cel mult 30 de zile să fie desemnat executantul lucrărilor, acestea având un termen de execuţie de şase luni şi urmând să fie încheiate până la sfârşitul anului.

Primarul Mangaliei a precizat că aceste două proiecte au fost întocmite şi depuse la începutul acestui an, fiind printre ultimele proiecte finanţate în Regiunea Sud-Est pe Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Conform sursei citate, autorităţile locale au în derulare şi alte proiecte cu finanţare europeană: modernizarea falezelor Mangalia-Saturn şi Neptun-Olimp, precum şi valorificarea turistică a zidurilor fostei cetăţi Callatis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici