Primăria Timişoara vrea să coloreze în roşu sau violet treceri de pietoni din oraş

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat, vineri, că unele treceri de pietoni din zonele intens circulate ale municipiului ar putea fi colorate cu roşu sau violet, pentru a spori siguranţa pietonilor, însă deocamdată nu au fost stabilite costurile unui astfel de proiect.

1703 afișări
Imaginea articolului Primăria Timişoara vrea să coloreze în roşu sau violet treceri de pietoni din oraş

Primăria Timişoara vrea să coloreze în roşu sau violet treceri de pietoni din oraş (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Robu a declarat, într-o conferinţă de presă, că analizează posibilitatea sporirii măsurilor de siguranţă a pietonilor şi că pentru aceasta a propus colorarea în roşu sau violet a trecerilor de pietoni din zone intens circulate.

"Ne-am gândit la roşu, dar nu este exclus să le colorăm în violet. Nu ne-am decis încă asupra culorii. Combinaţia de culori violet cu alb este una dragă nouă, timişorenilor", a explicat primarul.

Întrebat dacă nu ar fi mai potrivită combinaţia galben-albastru, acestea fiind culorile PNL, partid din care face parte primarul Nicolae Robu, el a răspuns negativ.

"Timişorenilor sunt convins că le place şi această combinaţie, albastru cu galben, dar nu este potrivită pentru trecerile de pietoni", a spus Robu, susţinând că vor fi colorate în principal trecerile de pietoni din preajma şcolilor.

Întrebat câte astfel de treceri de pietoni ar urma să fie colorate şi la ce sumă s-ar ridica întreaga operaţiune, primarul Nicolae Robu a răspuns că nu a făcut o asemenea estimare şi că specialiştii din primărie se vor ocupa de acest aspect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici