Primarul din Cluj-Napoca: În perioada următoare vom putea anunţa venirea unor giganţi industriali la Cluj

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, regretă decizia conducerii Nokia de a închide fabrica din comuna Jucu, susţinând că aceasta este un efect al dinamicii economice mondiale, dar spune că în perioada următoare va fi anunţată "venirea unor giganţi industriali" la Cluj.

1076 afișări
Imaginea articolului Primarul din Cluj-Napoca: În perioada următoare vom putea anunţa venirea unor giganţi industriali la Cluj

Sorin Apostu (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Primăriei Cluj-Napoca transmis, joi, şi semnat de primarul Sorin Apostu, municipalitatea va anunţa în perioada următoare venirea la Cluj-Napoca "a unor giganţi industriali şi din domeniul tehnologiei informaţiei".

"Regret că, pentru a face faţă crizei, soluţia pentru cei de la Nokia este să închidă prematur fabrica de producţie din comuna Jucu - membră a zonei metropolitane Cluj-Napoca. Doresc, însă să îi asigur pe clujeni cu privire la faptul că această decizie radicală nu a fost motivată de condiţiile create aici pentru companie, ci de dinamica pieţei de producţie a echipamentelor de telefonie mobilă la nivel mondial. Mai mult, faptul că suntem deschişi pentru a încuraja venirea de noi investitori, români sau străini la Cluj-Napoca şi facem toate eforturile instituţionale pe care o administraţie publică locală are datoria de a le întreprinde va putea fi evidenţiat în următoarea perioadă, când, clauzele de confidenţialitate care astăzi mă împiedică să dau detalii, vor permite să anunţăm venirea la Cluj-Napoca a unor giganţi industriali şi din domeniul tehnologiei informaţiei", a declarat primarul Sorin Apostu.

Nokia va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici