Primarul din Nehoiu, condamnat la închisoare cu suspendare într-un dosar pentru conflict de interese

Primarul suspendat al oraşului Nehoiu, Florentin Lungu, aflat în arest la domiciliu într-un dosar în care este acuzat că i-a instigat pe unii angajaţi să semneze în fals mai multe acte a fost condamnat în alt dosar la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

386 afișări
Imaginea articolului Primarul din Nehoiu, condamnat la închisoare cu suspendare într-un dosar pentru conflict de interese

Primarul din Nehoiu, condamnat la închisoare cu suspendare într-un dosar pentru conflict de interese (Imagine: Shutterstock)

Potrivit portalului instanţelor de judecată, primarul suspendat al oraşului Nehoiu a fost condamnat de Judecătoria Pătârlagele la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare pentru două infracţiuni de conflict de interese, pe motiv că, în timp ce se afla în funcţie, a avizat la plată o factură restantă către firma sa pentru o serie de lucrări realizate la şcoala din Nehoiu, dar şi pentru atribuirea preferenţială a unui contract de lucrări.

Sentinţa Judecătoriei Pătârlagele nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de zece zile de la comunicare.

Florentin Lungu a ieşit din arest preventiv în urmă cu două săptămâni, în prezent fiind în arest la domiciliu.

Lungu este cercetat într-un dosar în care este acuzat de nouă infracţiuni, el fiind, în prezent, suspendat din funcţia de primar.

Primarul suspendat al oraşului Nehoiu este acuzat de conflict de interese, abuz în serviciu, fals intelectual, reducerea suprafeţei fondului forestier fără drept, instigare la infracţiunile de fals intelectual, abuz în serviciu, distrugere de înscrisuri, tăiere şi sustragere ilegală de arbori.

Florentin Lungu a fost arestat preventiv în 10 decembrie 2014, fiind acuzat că i-a instigat pe unii angajaţi ai Primăriei şi ai Ocolului Silvic Gura Teghii să semneze în fals mai multe acte, să distrugă şi ulterior să rescrie registre de evidenţă a proceselor-verbale de punere în posesie.

Procurorii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, care instrumentează dosarul primarului din Nehoiu, spuneau că acesta a făcut demersuri pentru a obţine un teren cu o suprafaţă de trei hectare şi a întocmit ”în mod defectuos” documente în acest sens. Astfel, în calitate de preşedinte al Comisiei de fond funciar, primarul a semnat două procese-verbale de punere în posesie a unei persoane cu o suprafaţă de teren, deşi ştia că acestea conţineau date nereale.

Anchetatorii susţineau, totodată, că primarul Florentin Lungu i-a instigat pe unii angajaţi ai Primăriei Nehoiu şi ai Ocolului Silvic Gura Teghii să semneze în fals mai multe acte, să distrugă şi ulterior să rescrie registre de evidenţă a proceselor-verbale de punere în posesie, să întocmească în mod defectuos un plan parcelar, să taie fără drept şi să sustragă material lemnos aflat pe terenul de trei hectare, tăiere care a fost fectuată pentru crearea unui drum de acces către mai multe construcţii care îi aparţineau edilului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici