Primele dosare penale pentru conducătorii de mopede fără permis

Patru conducători de mopede care circulau fără permis auto au fost prinşi, luni şi marţi, de poliţiştii bucureşteni, care le-au întocmit dosare penale, au declarat, miercuri, oficiali din Poliţia Română.

867 afișări
Imaginea articolului Primele dosare penale pentru conducătorii de mopede fără permis

Primele dosare penale pentru conducătorii de mopede fără permis (Imagine: Shutterstock)

Potrivit surselor citate, poliţiştii au întocmit pe numele acestora dosare penale pentru conducere fără permis.

Mopedele, scuterele şi ATV-urile nu mai pot fi conduse fără permis, iar primele dosare penale au fost întocmite în Bucureşti.

Legea 203/2012 pentru modificarea şi completarea OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a intrat în vigoare în 19 ianuarie 2013.

Potrivit legii, persoanele care nu deţin permise de conducere din nicio categorie nu mai pot conduce mopede, scutere, ATV-uri şi alte autovehicule dotate cu motoare de capacitate mică a căror viteză nu depăşeşte 45 de kilometri pe oră, iar capacitatea cilindrică nu este mai mare de 50 de centimetri cubi, decât după ce susţin un examen teoretic şi unul practic pentru obţinerea permiselor din categoria "AM" "A1" şi "B1".

Examenul pentru obţinerea permiselor de categorie "AM", "A1" şi "B1" poate fi susţinut, conform legii, începând cu împlinirea vârstei de 16 ani. Proba practică în acest caz constă într-un test de îndemânare susţinut în poligon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici