Primul caz de gripă din acest sezon, confirmat la Galaţi. Victima nu fusese imunizată antigripal

Primul caz de gripă din acest sezon rece a fost confirmat la Galaţi, o femeie de 54 de ani fiind diagnosticată cu virusul gripal AH3. Femeia nu fusese imunizată antigripal.

177 afișări
Imaginea articolului Primul caz de gripă din acest sezon, confirmat la Galaţi. Victima nu fusese imunizată antigripal

Primul caz de gripă din acest sezon, confirmat la Galaţi. Victima nu fusese imunizată antigripal

Femeia s-a simţit rău zilele trecute şi a fost internată la spitalul din Galaţi. Ea nu făcuse vaccinul antigripal, deşi la Galaţi sunt stocuri de ser imunizator.

Potrivit datelor oficiale, în această toamnă peste 20.000 de gălăţeni au făcut vaccinul, iar în depozitele Direcţiei de Sănătate Publică sunt destule doze.

„Este o femeie de 54 de ani diagnosticată cu virusul gripal AH3. Ea este internată în spital, rămâne sub supravegherea medicilor. În ceea ce priveşte numărul dozelor de vaccin antigripal, la Galaţi aveam 36.420 de doze. Dintre acestea, până pe 18 noiembrie, au fost utilizate 20.885 de doze”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi, Liliana Iordăchescu.

Din punct de vedere statistic, în ultima săptămână, la Galaţi au fost înregistrate 2.665 de cazuri de viroze, în creştere uşoară faţă de perioada precedentă.

Numărul persoanelor internate din cauza virozelor respiratorii a crescut de la 84 la 86 de pacienţi. Şi numărul bolnavilor de pneumonie a crescut în ultima săptămână şi a ajuns la 229 de cazuri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici