Primul Muzeu al Culturii Romilor, inaugurat luni în Bucureşti

Primul Muzeu al Culturii Romilor din România va fi inaugurat luni, de la ora 11.00, la Primăria Sectorului 6 din Capitală, evenimentul fiind organizat în contextul Zilei dezrobirii romilor (20 februarie 1856).

706 afișări
Imaginea articolului Primul Muzeu al Culturii Romilor, inaugurat luni în Bucureşti

Primul Muzeu al Culturii Romilor, inaugurat luni în Bucureşti (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/ Mediafax Foto)

Asociaţia Romano ButiQ şi organizaţia KCMC, în parteneriat cu Ministerul Culturii, Primăria Sectorului 6 şi Şcoala Naţionala de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), pun bazele primului Muzeu al Culturii Romilor din România, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Nevoia înfiinţării unei astfel de instituţii pleacă de la faptul că, de cele mai multe ori, atunci când se discută la nivel public despre etnia romă, cunoaşterea este înlocuită de prejudecăţi şi stereotipuri. În acest context, iniţiatorii proiectului consideră că este necesară existenţa unui Muzeu al Culturii Romilor de tip forum, nu doar o înşiruire de artefacte reprezentative, ci un ansamblu dinamic de idei şi poveşti ilustrate prin obiecte, instalaţii şi oameni, în aşa fel încât muzeul să genereze o reală dezbatere pentru toate nivelurile de public - publicul larg, jurnalişti, elevi, studenţi, profesori, mediul academic etc.

Muzeul va fi amplasat pe un spaţiu oferit de Primăria Sectorului 6 şi va fi construit de KCMC, împreună cu Asociaţia Romano ButiQ.

Data de 20 februarie a fost declarată oficial Ziua dezrobirii romilor din România, prin legea nr. 28 din 11 martie 2011, publicată în Monitorul Oficial din 15 martie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici