Primul pacient român diagnosticat cu variola maimuţei are dosar penal

Primul pacient român diagnosticat cu variola maimuţei are dosar penal pentru omisiunea declarării unor informaţii.

7795 afișări
Imaginea articolului Primul pacient român diagnosticat cu variola maimuţei are dosar penal

Primul pacient român diagnosticat cu variola maimuţei are dosar penal

În urma informaţiilor apărute în spaţiul public, constând în aceea că, bărbatul de 26 de ani, care este primul pacient diagnosticat cu variola maimuţei în România, a refuzat să ofere informaţii cadrelor medicale, cu privire la posibilitatea de a fi intrat în contact cu alte persoane, poliţiştii Secţiei 12 s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de omisiunea declarării unor informaţii.

Bărbatul de 26 de ani, care prezenta simptome specifice afecţiunii virale, a fost internat la o unitate spitalicească din sectorul 3.

El a refuzat să ofere informaţii cu privire la persoanele cu care a intrat în contact, iar în 14 iunie i s-a deschis cercetarea penală.

Cercetările sunt continuate de către Secţia 12 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Primul caz de variola maimuţei a fost diagnosticat, luni, în România la un bărbat în vârstă de 26 de ani din Bucureşti, a anunţat Ministerul Sănătăţii. Medicii au realizat anamneza în cazul pacientului şi astfel au aflat că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe ţări din Europa unde există numeroase cazuri de infecţie cu variola maimuţei.

În România sunt trei cazuri de variola maimuţei, toate la bărbaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
variolă,
penal,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici