Video Primul termen în dosarul Mineriadei | Incidente la sediul instanţei: Părţile nu au loc în sală. Unui bărbat i s-a făcut rău / Măgureanu, huiduit la sosirea la instanţă

Luni, la prima înfăţişare la instanţă în dosarul Mineriadei, au avut loc incidente, zeci de oameni, părţi vătămate în dosar, strângându-se în curtea instanţei din cauza lipsei de spaţiu din sala de judecată. Unui bărbat i s-a făcut rău.

1191 afișări

Zeci de persoane, părţi în dosar, au intrat în sala pentru prezenţă, însă nu pot participa la şedinţă din cauza lipsei de spaţiu şi a numărului mare de părţi.

Unui bărbat i s-a făcut rău în timp ce aştepta să înceapă şedinţa de judecată. La faţa locului a ajuns o ambulanţă pentru a îi acorda primul ajutor.

Virgil Măgureanu, judecat în dosar, a fost huiduit la sosirea la instanţă.

Dosarul este judecat de instanţa supremă, însă şedinţa s-a ţinut la sediul Curţii Militare de Apel, pentru a nu fi blocată activitatea ÎCCJ.

Cauza este în cameră preliminară, judecătorii urmând să stabilească dacă instanţa a fost sesizată în mod legal.

Procurorii militari ai Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat, în iunie 2017, cercetările în dosarul „Mineriada din 13 – 15 iunie 1990” şi au dispus trimiterea în judecată a cauzei, 14 persoane, printre care Ion Iliescu, Petre Roman şi Virgil Măgureanu fiind judecate.

Procurorii militari susţin că există probe potrivit cărora aceştia ar fi organizat şi coordonat direct atacul împotriva populaţiei civile, ceea ce ar fi dus la uciderea prin împuşcare a patru oameni, rănirea prin împuşcare a trei, vătămare integrităţii fizice şi psihice a 1.269 de oameni şi privarea de libertate a alţi 1.242.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici