Program special pentru cei care abandonează studiile universitare

Se înfiinţează Programul Naţional de Reducere a Abandonului Şcolar, potrivit noului proiect la Legilor Educaţiei.

362 afișări
Imaginea articolului Program special pentru cei care abandonează studiile universitare

Program special pentru cei care abandonează studiile universitare

Combaterea abandonului universitar devine prioritară potrivit proiectului legilor educaţiei.

„Avem studii care ne spun că aproape un student din doi nu îşi încheie studiile din varii motive: alegerea deficitară a programului de studii, probleme financiare etc. Este clar că trebuie să orientăm mai bine studenţii şi să îi susţinem mai bine în aşa fel încât investiţia în ei să dea rezultatele scontate. Se înfiinţează Programul Naţional de Reducere a Abandonului Universitar. Există în cadrul acestui program un instrument concret de monitorizare şi avertizare timpurie pentru cei care sunt în risc de a abandona programul”, a spus Ligia Deca.

Potrivit ministrului, sunt dorite practici de reînmatriculare mai facile prin programul a doua şansă pentru studenţi şi, de asemenea, sprijin în ceea ce înseamnă transportul public.

„Promovăm învăţământul centrat pe student şi considerăm că studenţii sunt actori cheie în luarea deciziilor prin reprezentarea studenţilor în toate comisiile consultative ale Ministerului Educaţiei, dar şi în structurile decizionale sau consultative din universităţi. De asemenea, universităţile vor institui legal mecanisme de aplicare şi monitorizare a codului drepturilor şi obligaţiilor studentului. De asemenea, studenţii vor reprezenta, conform prevederilor legii, 25% din Consiliul pentru studiile universitare de doctorat din fiecare instituţie organizatoare de studii doctorale”, a mai spus Deca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici