Programul RABLA: 238 de tichete au fost alocate firmelor şi instituţiilor. Secretariatul General al Guvernului, printre beneficiari

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a distribuit până în prezent 238 de tichete din cele 3.000 destinate firmelor şi instituţiilor în Programul Rabla, cele mai multe, 94, fiind adjudecate de o unitate militară din Capitală, iar 51, de Secretariatul General al Guvernului (SGG).

375 afișări
Imaginea articolului Programul RABLA: 238 de tichete au fost alocate firmelor şi instituţiilor. Secretariatul General al Guvernului, printre beneficiari

Programul RABLA: 238 de tichete au fost alocate firmelor şi instituţiilor. Secretariatul General al Guvernului, printre beneficiari (Imagine: Laszlo Mihaly/ Mediafax Foto)

AFM a anunţat joi închiderea primei etape de evaluare şi validare a dosarelor depuse de persoanele juridice şi instituţiile publice în Programul Rabla 2014.

În această sesiune, a fost înregistrat un număr total de 602 dosare depuse de persoanele juridice şi instituţiile publice, dintre care au fost analizate 119 dosare. Din acestea, 40 de dosare au fost acceptate pentru 238 de autovehicule şi 79 de dosare au fost respinse.

Listele cu persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost acceptate şi respinse în program sunt publicate pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la secţiunea aferentă programului.

Printre persoanele juridice acceptate până acum în program se numără o unitate militară din Capitală care a obţinut 94 de tichete, Secretariatul General al Guvernului, care ar urma să achiziţioneze 51 de noi autovehicule, şi Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), cu 17 tichete.

Programul Rabla 2014 pentru persoane juridice a început pe 30 aprilie.

Începând de vineri, persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost acceptate până în prezent se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto care au fost validaţi în Programul Rabla 2014.

Persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost respinse au posibilitatea să depună contestaţii în termen de 5 zile de la data comunicării rezultatelor, începând tot cu data de 30 mai 2014.
De asemenea, solicitanţii respinşi pot depune un nou dosar la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu, până la 1 septembrie 2014, data la care se încheie înscrierile în Programul Rabla 2014 pentru .

Prin Programul Rabla pentru persoane juridice, Administraţia Fondului pentru Mediu a emis 3.000 de tichete în valoare de câte 6.500 de lei, acordate la casarea unei maşini mai vechi de opt ani pentru achiziţionarea unui nou autovehicul.

Pentru stimularea achiziţionării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se oferă posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru: achiziţionarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6, achiziţionarea unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii ce CO2 mai mică de 100g/km şi respectiv achiziţionarea unui atuovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid. La achiziţionarea unui autovehicul de acest tip, se poate acorda, pe lângă prima de casare, o reducere în cuantum de maximum 1.000 lei, rezultată prin cumulul a cel mult două eco-bonusuri.

Anul trecut, în cadrul Programului Rabla pentru persoane juridice, când au fost alocate tot 3.000 de tichete, au fost depuse 1.451 cereri de finanţare, dintre care 643 au fost acceptate pentru 1.670 autovehicule, cu o sumă aprobată de 10.864.500 de lei.

Cele mai multe tichete au fost solicitate şi obţinute de Poşta Română - 132 (858.000 de lei) şi Ministerul Afacerilor Interne - 105 (682.500 de lei).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici