Proiect adoptat de Camera Deputaţilor pentru încadrarea militarilor inapţi sau apţi limitat serviciului

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, o propunere legislativă potrivit căreia cadrele militare care sunt inapte sau apte limitat serviciului militar să poată fi încadrate în unităţile în care au activat pe funcţii militare sau civile.

160 afișări
Imaginea articolului Proiect adoptat de Camera Deputaţilor pentru încadrarea militarilor inapţi sau apţi limitat serviciului

Proiect adoptat de Camera Deputaţilor pentru încadrarea militarilor inapţi sau apţi serviciului (Imagine: Darius Mitrache/ Mediafax Foto)

Propunerea legislativă, iniţiată de parlamentari PNL, PSD şi minorităţi, a întrunit cu 264 voturi "pentru", 22 de voturi "împotrivă" şi 6 abţineri.

Proiectul a fost iniţiat de George Scutaru, Radu Stroe, Ion Mocioalcă, Corneliu Cozmanciuc, Mihai Weber şi Niculae Mircovici.

Mircovici a precizat că acest proiect va da posibilitatea, spre exemplu, unui militar care şi-a pierdut o mână în Afganistan să lucreze în condiţii foarte bune, arătând că dacă nu este prevăzut în statutul cadrelor militare acest lucru, acest militar este clasat inapt serviciului militar.

Camera Deputaţilor este prima cameră sesizată cu acest proiect, Senatul este decizională.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici