PROIECT: Amenzile de circulaţie vor putea fi plătite oriunde. Datele de plată vor fi pe procesul verbal

Şoferii îşi vor putea achita amenzile auto la orice bancă, trezorerie sau primărie, procesul verbal urmând să conţină pretipărite datele de plată, cu un cont unic la Finanţe, iar poliţistul va introduce procesul verbal în sistemul informatic, potrivit unui proiect de lege al Finanţelor.

13790 afișări
Imaginea articolului PROIECT: Amenzile de circulaţie vor putea fi plătite oriunde. Datele de plată vor fi pe procesul verbal

Ministerul Finanţelor Pubice: Şoferii vor putea plăti amenzile auto oriunde, au datele de plată pe proccesul verbal (Imagine: Adriana Neagoe/ Mediafax Foto)

"Avem un proiect de lege în Parlament pentru plata amenzilor auto de către persoanele fizice, poate am putea grăbi puţin lucrurile. Procedura actuală ar putea fi înlocuită cu efectuarea plăţii oriunde, pentru că procesul verbal va conţine informaţiile de plată", a declarat joi Valentin Mavrodin, director general al Direcţiei Generale Trezorerie şi Contabilitate Publică din cadrul Ministerului Finanţelor Pubice, într-o conferinţă organizată de Visa şi Ziarul Financiar, cu ocazia aniversării a 20 de ani a pieţei cardurilor.

Proiectul ar putea fi implementat până la sfârşitul anului viitor.

El a precizat că amenzile vor putea fi plătite la orice bancă, trezorerie, primărie, respectiv oriunde există un sistem care permite o plată de către o autoritate locală.

Plata se va efectua într-un cont unic, la Trezoreria Finanţelor Publice.

Toate procesele verbale vor fi pretipărite cu o serie unică cu cifră de control, contul unic, iar poliţistul trebuie să completeze doar suma şi CNP-ul persoanei respective.

"Procesul verbal va fi introdus în sistem de către poliţişti. Astfel, toate informaţiile se vor reconcilia imediat, nu vor mai fi situaţii în care te duci la primărie şi ţi se spune că nu ai plătit amenda, tu spui că ai plătit şi te pune să aduci dovada de plată", a menţionat Mavrodin.

El a subliniat că termenul de 48 de ore, în care şoferii puteau achita amenda la jumătatea contravalorii, este înlocuit cu 15 zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici