Promovabilitate de 24,07 la sută la sesiunea din toamnă a bacalaureatului, în judeţul Timiş

Promovabilitatea la sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat, în judeţul Timiş, este de 24,07 la sută înaintea contestaţiilor, cu aproximativ zece procente mai mult faţă de perioada similară a anului trecut.

149 afișări
Imaginea articolului Promovabilitate de 24,07 la sută la sesiunea din toamnă a bacalaureatului, în judeţul Timiş

Promovabilitate de 24,07 la sută la sesiunea din toamnă a bacalaureatului, în judeţul Timiş (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, 75.93 la sută dintre elevii care au susţinut examenul de bacalaureat la sesiunea din toamnă au fost declaraţi respinşi, în timp ce 24.07 la sută dintre cei prezenţi au fost admişi la sesiunea din toamnă a examenului de maturitate.

Comparativ cu anul trecut, sesiunea de toamnă din acest an a examenului de bacalaureat din Timiş a fost mai reuşită, în condiţiile în care în anul 2011, în sesiunea de toamnă în judeţul Timiş promovabilitatea a fost de 14.5 la sută.

"După contestaţii, probabil că va mai creşte cu unul-două procente promovabilitatea, dar nu mai mult. Faţă de anul trecut, situaţia este mai bună, numărul elevilor promovaţi dintre cei înscrişi în examen fiind mai mare", a afirmat Marcel Brancu, secretarul comisiei de bacalaureat din Timiş.

La sesiunea de toamnă din acest an a examenului de bacalaureat, din cei peste 2.300 de elevi prezenţi în sălile de examen, 1.781 au fost declaraţi respinşi şi doar 567 au reuşit să obţină o medie peste 6.00 la examenul de bacalaureat. Cei mai mulţi elevi au luat note între 6 si 6,99 (444). Un număr de 109 absolvenţi de clasa a XII-a au obţinut note între 7.00 si 7,99, în timp ce 12 candidaţi au luat note cuprinse între 8.00 şi 8,99, peste nota 9.00 obţinând doar doi elevi care au dat bacalaureatul în această toamnă.

La sesiunea din vară a examenului de bacalaureat promovabilitatea în judeţul Timiş a fost de 43,4 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici