Video Protest în Timişoara: Zeci de oameni au vrut să blocheze traficul în centrul oraşului | FOTO, VIDEO

Peste 30 de persoane s-au plimbat, vineri seara, pe trei treceri de pietoni din centrul Timişoarei, în încercarea de a bloca circulaţia, în semn de protest faţă de modificarea Codului Penal, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1246 afișări

După Braşov, Cluj şi Bucureşti, şi la Timişoara a fost organizat un protest faţă de modificarea Codului Penal prin plimbarea protestatarilor pe treceri de pietoni, în încercarea de a bloca circulaţia.

Evenimentul de vineri seara din Timişoara, intitulat “Operaţiunea zebra”, a fost anunţat pe Facebook, organizatorii precizând că “dacă ei suspendă democraţia, noi blocăm România. Nu le vom permite să adopte modificările la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală”.

În total, peste 30 de persoane s-au adunat în sensul giratoriu din Piaţa Mărăşti şi au început să se plimbe înainte şi înapoi pe trecerea de pietoni dinspre str. Alexandru Ioan Cuza, care este nesemaforizată, scandând “Justiţie, nu corupţie”, “Nu vrem să fim conduşi de hoţi” sau “Veniţi cu noi, luptăm şi pentru voi”.

Unii dintre manifestanţi au ţinut în mâini steagul României sau afişe cu mesaje precum “Toţi pentru justiţie” sau “Suspendaţi democraţia, blocăm România”. Şoferii au început să claxoneze, nemulţumiţi că s-au format cozi uriaşe de maşini, iar câţiva i-au înjurat pe protestatari şi s-au luat la ceartă cu ei.

La un moment dat, în sensul giratoriu din Piaţa Mărăşti şi-au făcut prezenţa doi poliţişti rutieri, care au început să dirijeze traficul, motiv pentru care protestatarii s-au mutat la o altă trecere de pietoni. Şi acolo au venit doi poliţişti, astfel că manifestanţii au mers să se plimbe pe o altă trecere, din faţa Parcului Botanic, unde traficul a fost din nou dirijat de poliţişti.

În final, protestatarii s-au întors la trecerea de pietoni de pe str. Alexandru Ioan Cuza, unde s-au plimbat pe trecerea de pietoni aproximativ 30 de minute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici