Protest politic paşnic în Piaţa Universităţii: 50 de persoane au participat la "No Băsescu Day" - FOTO

Aproximativ 50 de persoane au participat, vineri seară, în Piaţa Universtăţii din Capitală, la un protest politic paşnic intitulat "No Băsescu Day".

96 afișări
Imaginea articolului Protest politic paşnic în Piaţa Universităţii: 50 de persoane au participat la "No Băsescu Day" - FOTO

Protest politic paşnic în Piaţa Universităţii: 50 de persoane au participat la "No Băsescu Day" (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Participanţii, în majoritate tineri, au fost îmbrăcaţi în violet sau au purtat diferite accesorii de această culoare.

Potrivit organizatorilor, sloganul manifestării a fost "Spuneţi Nu populismului şi demagogiei! Spuneţi Nu Băsescu!".

Organizatorii au împărţit trecătorilor caricaturi cu preşedintele Traian Băsescu şi fluturaşi cu textul "No Băsescu Day. O zi fără Băsescu…pentru cealaltă jumătate de Românie. 2 aprilie - ziua în care ne întâlnim îmbrăcaţi în violet non-Băsescu".

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, joi, că este solidar cu mişcarea "No Băsescu Day" iniţiată de unii bloggeri pentru 2 aprilie, precizând că se va îmbrăca violet, dar că momentul nu trebuie confiscat de partidele politice, şi susţinând că acest protest ar trebui urmat de proteste publice.

"Salut ideea bloggerilor care au iniţiat această «mişcare». Este o formă de protest pe care o apreciez şi cu care vreau să mă solidarizez. E un exemplu preluat din Franţa şi Italia. Primul pas, iniţiat de voi, pe bloguri, e excelent. (...) Şi, da. Voi purta ceva violet pe 2 aprilie. Şi sunt convins că vom fi foarte mulţi în PSD care vom purta fără frică această culoare, mai ales după Congres", a susţinut Adrian Năstase, într-o postare pe blogul său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici