Radu Mazăre, cercetat de Parchet după ce a fost reclamat de PDL pentru aducerea manechinelor la vot

Procurorii constănţeni fac cercetări în cazul primarului Constanţei, Radu Mazăre, după ce filiala PDL a depus o plângere în care îl reclamă că ar fi încălcat legea referendumului, în 29 iulie obligând să voteze 25 de tinere cu care a mers la o secţie de votare din Mamaia.

3400 afișări
Imaginea articolului Radu Mazăre, cercetat de Parchet după ce a fost reclamat de PDL pentru aducerea manechinelor la vot

Radu Mazăre, cercetat de Parchet pentru că a dus manechinele la vot (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de joi al Parchetului instanţei supreme, în perioada 29 iulie - 9 august, pe rolul Parchetului Judecătoriei Constanţa au fost înregistrate 16 cauze penale vizând posibile infracţiuni la Legea nr. 3/2000 privind referendumul, toate acestea fiind în lucru la Poliţie, cercetările desfăşurându-se sub supravegherea procurorilor.

Conform sursei citate, în cursul zilei de miercuri mai multe persoane au fost audiate în acest caz la Poliţie.

"Unul dintre aceste dosare are ca obiect o plângere formulată de către organizaţia judeţeană Constanţa a Partidului Democrat Liberal, formulată împotriva lui Mazăre Radu Ştefan, primarul municipiului Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 52 din Legea 3/2000, cauză aflată în faza actelor premergătoare. Până în prezent, procurorul de caz nu a dispus şi nu a efectuat audieri, o serie de persoane fiind, însă, audiate, în cursul zilei de ieri (miercuri n.r.), 8 august, la sediul Poliţiei municipiului Constanţa – Biroul Investigaţii Criminale, care efectuează cercetările în cauză", se arată în comunicatul procurorilor.

În 29 iulie, PDL Constanţa a sesizat Biroul Electoral Judeţean şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie, reclamând că primarul Radu Mazăre ar fi încălcat legea referendumului, obligând să voteze 25 de tinere cu care s-a prezentat la o secţie de votare din Mamaia.

"Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, s-a prezentat însoţit de aproximativ 25 de persoane (fotomodele ale unei agenţii de profil) la secţia de votare 204 organizată în zona Cazino din staţiunea Mamaia. Cu această ocazie, domnul Radu Mazăre a făcut o serie de declaraţii de presă din al căror conţinut rezultă că participarea la vot a persoanelor anterior menţionate se realizează exclusiv urmare a iniţiativei acestuia, manifestate inclusiv sub forma impunerii prezenţei la vot, fiind, astfel, rezultatul lipsei liberului exerciţiu al dreptului la vot. În acest sens, urmează să fie avut în vedere faptul că domnul Radu Mazăre a declarat presei că persoanele mai sus menţionate sunt aduse la vot prin grija sa, că nu au venit singure la vot pentru că (...) «trebuie strunite puţin» (…), că «buletinele le ţin eu că aici nu sunt de capul lor» (…) şi că «după vot le dau liber»", se arată într-un comunicat al PDL Constanţa.

În ziua referendumului, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a adus la o secţie de votare din centrul staţiunii Mamaia, zeci de tinere îmbrăcate în costume de baie identice, în alb şi negru, spunându-le acestora: "Hai, fetele, alinierea şi la vot!", adăugând că după vot le dă "liber la plajă".

Mazăre, care era îmbrăcat într-un maiou de culoare kaki, şi cu o beretă roşie pe cap, a spus că se poate vota şi cu "buletinul la bikini", cele aproximativ 25 de fete îmbrăcate în costume de baie fiind fotomodele din întreaga ţară care urmează să participe la prezentări de modă pe litoral.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici