Raed Arafat promite că va vorbi despre noile imagini de la Colectiv după alegerile prezidenţiale şi după comemorarea tragediei

Şeful DSU, Raed Arafat, recunoaşte că opinia publică aşteaptă explicaţii din partea sa cu privire la filmarea Colectiv, însă punctul său de vedere va fi expus după comemorarea tragediei şi după alegerile pentru prezidenţiale, deoarece declaraţiile sale ar putea aduce „element perturbator”.

2182 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat promite că va vorbi despre noile imagini de la Colectiv după alegerile prezidenţiale şi după comemorarea tragediei

Arafat promite că va vorbi despre filmarea Colectiv după prezidenţiale şi după comemorarea tragediei

„Avand in vedere ca se aproprie comemorarea Colectiv, un moment emotional major care trebuie respectat, dar si faptul ca se desfasoara procesul electoral pentru alegerea presedintelui Romaniei pentru urmatorii 5 ani, consider ca punctul meu de vedere este bine sa fie prezentat dupa aceste evenimente. Eventualele iesiri publice din partea mea in aceste zile nu vor face decat sa aduca un element perturbator al acestor momente. Va asigur insa ca am raspunsuri concrete la toate intrebarile care au fost ridicate si nu voi ezita sa le aduc in fata opiniei publice”, a scris Raed Arafat pe Facebook.

Acesta a mai subliniat că informaţiile prezentate de şefii din ISU, în conferinţa de presă de joi au prezentat informaţii corecte şi realiste.

„Stiu ca se asteapta sa ies personal sa explic mai multe aspecte, mai ales ca acuzatiile ca as fi ascuns si eu imaginile au fost lansate in public si continua sa fie difuzate in pofida faptului ca si conducerea IGSU dar si domnul Gen. (r) Pop, au afirmat ca aceste imagini nu mi-au fost date. Cu alte cuvinte nu puteam sa ascund ce nu aveam”, a mai explicat şeful DSU.

Jurnaliştii de la Libertatea au publicat un filmuleţ de aproximativ 21 de minute, despre care spun că a fost furnizat de un ofiţer de pompieri, iar în imagini se observă modul în care primul echipaj sosit la Clubul Colectiv a acţionat, fiind văzuţi şi civili care ajută la transportarea răniţilor.

Poate fi observată intervenţia haotică a pompierilor depăşiţi de situaţie, pe fundal o persoană strigând: „Nu mai staţi, să scoatem oamenii afară!”. În film apare şi solistul Adrian Despot, care ajută la transportarea răniţilor.

Tinerii morţi sunt transportaţi pe paleţi din cauza numărului insuficient de tărgi aduse de echipaje, însă mulţi dintre aceştia, precum şi răniţii, au fost abandonaţi pe asfalt, iar pompierii trec peste ei.

Abia când un rănit strigă de durere este preluat de pompieri.

Taguri:
arafat,
colectiv,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici