Rafila, la Constanţa: "sigur că toţi ne dorim spitale noi, problema este că acum avem o pandemie"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, închis în urma incendiului în timpul căruia au murit şapte pacienţi, ar trebui să fie redeschis. Trebuie să găsim o soluţie tranzitorie, toţi vrem spitale noi, dar avem o pandemie, a spus Rafila.

265 afișări
Imaginea articolului Rafila, la Constanţa: "sigur că toţi ne dorim spitale noi, problema este că acum avem o pandemie"

Rafila, la Constanţa: "sigur că toţi ne dorim spitale noi, problema este că acum avem o pandemie"

Ministrul Sănătăţii a vizitat miercuri Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa.

„Nu s-a schimbat după incendiu, cu excepţia unei anumite zone care a fost distrusă de incendiu de la parterul acestei clădiri rest, lucrurile nu s-au schimbat. Ceea ce s-a schimbat, dacă vreţi, a fost faptul că această clădire a intrat într-o procedură de evaluare din punct de vedere al Inspectoratului de Stat în Construcţii, din punct de vedere al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Şi se consideră că în acest moment ea nu corespunde unor standarde care să permită reluarea activităţii în condiţii de siguranţă. Totuşi, aici nu s-au schimbat lucrurile faţă de perioada anterioară incendiului”, a declarat, la Constanţa, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

De aceea, reprezentantul Guvernului solicită redeschidereaa unităţii medicale.

„Eu cred că trebuie să găsim o soluţie tranzitorie prin care acest spital să poată să-şi reia activitatea sa existe un plan de conformare, un proiect de consolidare. Dar pentru chestiunea asta trebuie să conlucreze toate instituţiile statului nu e suficient să fie ministerul sănătăţii sau direcţia de sănătate publică doritoare să redea funcţionării acestuia... Sigur că toţi ne dorim spitale noi, problema este că acum avem o pandemie”, a precizat Rafila.

Clădirea în care se află Spitalul de Boli Infecţioase este veche de 60 de ani şi aparţine Primăriei.

„Am să vă spun numai însă să vedeţi că lucrurile nu sunt aşa de simple, uitându-vă la cazul de care domnul ministru l-a adus în discuţie, Matei Balş. Uitaţi-vă că la peste un an de la izbucnirea incendiului într-un caz similar, încă nu a fost au dat drumul”, a spus primarul oraşului Constanţa, Vergil Chiţac.

Şapte persoane au murit în urma incendiului care a izbucnit pe 1 octombrie 2021 la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici