RATB îşi schimbă denumirea. Care este motivul

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a decis, joi, cu unanimitate de voturi, reorganizarea RATB, din regie autonomă în societate pe acţiuni, acţionarii noii structuri numite Societate de Transporturi Bucureşti (STB) fiind Consiliul General şi Consiliul Judeţean Ilfov.

13706 afișări
Imaginea articolului RATB îşi schimbă denumirea. Care este motivul

RATB se va transforma în societate pe acţiuni şi se va numi STB

„Se aprobă reorganizarea Regiei Autonome de Transport Bucureşti prin schimbarea formei juridice din regie autonomă în societate pe acţiuni în următoarele condiţii: acţionari - Municipiul Bucureşti prin Consiliul General al Muncipiului Bucureşti şi judeţul Ilfov, prin Consiliul Judeţean Ilfov; denumirea societăţii pe acţiuni rezultată prin reorganizarea regiei autonome va fi „Societatea de Transporturi Bucureşti STB SA”, se arată în proiectul votat, joi, în şedinţa CGMB.

Potrivit expunerii de motive, în vederea eficientizării serviciilor publice locale este necesară crearea posibilităţii gestionării acestora într-o manieră cât mai accesibilă din punct de vedere legislativ.

„Principiul de bază care guvernează procesul de transformare a modalităţii de presare a serviciului public de transport de persoane în municipiul Bucureşti este satisfacerea nevoilor comunităţii locale. (...) Este necesar de precizat că prin transformarea în societate pe acţiuni a Regiei Autonome de Transport Bucureşti se vor asigura condiţiile pentru o funcţionare mai eficientă, mai economică, cu marjă de profitabilitate şi cu posibilitatea de participare la licitaţii şi de accesare a fondurilor europene”, mai arată expunerea de motive.

Acelaşi document mai prevede că Adrian Sorin Mihail, actualul director al RATB, este cel care se va ocupa de îndeplinirea tuturor formalităţilor privind reorganizarea Regiei de Transport.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici