RATB: Vatmanul a făcut tot posibilul pentru evitarea accidentului cu Mircea Lucescu

Vatmanul tramvaiului implicat în accidentul cu Mircea Lucescu a respectat normele de circulaţie preventivă şi a făcut tot posibilul pentru evitarea incidentului, utilizând toate sistemele de frânare cu care este dotat tramvaiul, susţin, luni, reprezentanţii RATB.

950 afișări
Imaginea articolului RATB: Vatmanul a făcut tot posibilul pentru evitarea accidentului cu Mircea Lucescu

RATB: Vatmanul a făcut tot posibilul pentru evitarea accidentului cu Mircea Lucescu (Imagine:Bogdan Iordache/Mediafax Foto) )

"Acesta a utilizat toate sistemele de frânare cu care este dotat tramvaiul, frâna electrodinamică de serviciu, frâna electrohidraulică de oprire şi staţionare şi frâna electromagnetică cu patină, pentru situaţii deosebite, însă spaţiul redus dintre tramvai şi autoturism nu a permis oprirea tramvaiului şi evitarea totală a evenimentului de circulaţie", se arată într-un comunicat de presă al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

RATB a precizat că vatmanul are o vechime de 19 ani în cadrul regiei şi în toată această perioadă nu a fost implicat în accidente rutiere din culpă proprie, fiind un bun profesionist.

"Am făcut tot posibilul pentru evitarea accidentului. Am avut o reacţie cât se poate de rapidă şi am acţionat toate sistemele de frânare de care dispune tramvaiul. Dacă era un conducător mai puţin experimentat în locul meu, nu reacţiona atât de prompt", a spus vatmanul, citat în comunicat.

Reprezentanţii regiei au mai precizat că întregul personal de bord RATB este supus controalelor medicale periodice la cabinetele de medicina muncii, conform legislaţiei în vigoare.

RATB a adăugat că aşteaptă concluziile anchetei organelor de cercetare abilitate să stabilească adevărul în acest caz.

Reprezentanţii regiei îi transmite lui Mircea Lucescu însănătoşire grabnică.

Într-un interviu din ediţia print de luni a Gazetei Sporturilor, Mircea Lucescu a afirmat că tramvaiul ar fi putut evita coliziunea.

"Tramvaiul putea evita coliziunea! L-am zărit de la zeci de metri distanţă şi mi-am imaginat că va frâna. Să mă ierte Dumnezeu, dar parcă a vrut să dea peste mine!", a spus Lucescu, pentru Gazeta Sporturilor.

Antrenorul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a fost rănit vineri într-un accident rutier petrecut pe Bulevardul Vasile Milea din Capitală.

Mircea Lucescu a fost dus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, fiind internat în Secţia de Terapie Intensivă. În urma accidentului, Lucescu a suferit multiple fracturi ale coastelor şi contuzie pulmonară la nivelul lobului inferior drept.

Lucescu a fost supus, duminică, unei intervenţii chirurgicale pentru îndepărtarea lichidului acumulat în cavitatea toracică. Medicii au anunţat luni că starea postoperatorie este bună şi nu au apărut complicaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici