Răzvan Horaţiu Radu, numit agent guvernamental la Curtea de Justiţie a UE

Răzvan Horaţiu Radu a fost numit agent guvernamental însărcinat cu reprezentarea României în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) şi a Tribunalului UE, de la Luxembourg, precum şi a celorlalte instituţii europene, potrivit Monitorului Oficial 14 din 18 ianuarie.

750 afișări
Imaginea articolului Răzvan Horaţiu Radu, numit agent guvernamental la Curtea de Justiţie a UE

Răzvan Horaţiu Radu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Concret, Răzvan Horaţiu Radu a trecut din funcţia de agent guvernamental în cadrul Ministerul Afacerilor Europene (instituţie care s-a desfiinţat-n.r.) în aceeaşi funcţie la Ministerul Afacerilor de Externe (MAE), având rang de subsecretar de stat.

Procuror de profesie, Răzvan Horaţiu Radu, a fost între 2007-2011 subsecretar de stat în MAE şi agentul guvernamental al României (avocatul statului-n.r.) pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), de la Strasbourg.

Sub mandatul său a scăzut numărul condamnărilor României la CEDO şi a crescut numărul de cauze câştigate de România.

Din martie 2011 a fost numit subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Europene şi agent guvernamental pentru CJUE. Sub mandatul lui Radu, România nu a avut nicio condamnare la CJUE pentru nerespectarea obligaţiilor de stat membru UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici