Reacţie oficială la acuzaţiile că din flaconul diluat de vaccin nu se mai scoate ser: Fals şi înşelător

  • CNCAV precizează că toate imaginile prezentate în filmarea de la prima vaccinare din România, precum şi toate imaginile prezentate public de la vaccinările realizate până acum reprezintă procedura normală de preparare şi administrare a vaccinului.
  • CNCAV spune că vaccinul BioNTech-Pfizer trebuie diluat cu 1,8 mililitri de ser fiziologic folosind o seringă de volum mare.
9366 afișări
Imaginea articolului Reacţie oficială la acuzaţiile că din flaconul diluat de vaccin nu se mai scoate ser: Fals şi înşelător

CNCAV precizează că toate imaginile prezentate în filmarea de la prima vaccinare din România, precum şi toate imaginile prezentate public de la vaccinările realizate până acum reprezintă procedura normală de preparare şi administrare a vaccinului, aşa cum este recomandată de către producător.

Astfel, CNCAV spune că vaccinul BioNTech-Pfizer trebuie diluat cu 1,8 mililitri de ser fiziologic folosind o seringă de volum mare.

Introducerea lichidului în fiola de vaccin conduce la creşterea presiunii, iar pentru a compensa acest lucru, procedura prevede ca, utilizând aceeaşi seringă de volum mare, să fie extraşi din fiolă 1,8 mililitri de aer. Cu seringa de volum mare, este extras doar aerul în exces pentru egalizarea presiunii”, spun reprezentanţii CNCAV.

După egalizarea presiunii, din flacon se extrage, pe rând, cu seringi diferite de volum mic (seringi de administrare) câte o doză de 0,3 mililitri.

Administrarea propriu-zisă a vaccinului se face cu o seringă separată, de volum mic (seringa de administrare mai sus menţionată), necesară pentru a putea măsura corect cei 0,3 mililitri aferenţi unei doze. Aceasta este doză administrată intramuscular fiecărei persoane. Seringa utilizată pentru administrare nu este în nici un caz goală”, precizează CNCAV.

Potrivit sursei citate, după administrarea vaccinului unei persoane, seringa de administrare se aruncă.

„Conţinuturile care s-au răspândit în mediul online susţin, în mod fals şi înşelător, că în seringa de volum mare s-ar extrage, de fapt, vaccinul diluat din fiolă pentru a fi aruncat”, potrivit CNCAV.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cncav,
vaccin,
seringă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici