Reactivi toxici şi aparatură neconformă, vândute spitalelor din trei judeţe din ţară. Escrocheria „a prins” 4 ani

  • O firmă este bănuită că ar fi vândut unor spitale de stat şi private reactivi chimici despre care există suspiciunea că nu îndeplinesc condiţiile în ceea ce priveşte termenele de valabilitate şi destinaţia.
  • În acest caz, joi au loc 19 percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Braşov şi Dâmboviţa.
2105 afișări
Imaginea articolului Reactivi toxici şi aparatură neconformă, vândute spitalelor din trei judeţe din ţară. Escrocheria „a prins” 4 ani

Cele 19 percheziţii domiciliare din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Braşov şi Dâmboviţa sunt făcute într-un dosar ce vizează săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi trafic de produse sau substanţe toxice, transmite Poliţia Capitalei, joi dimineaţa.

Din probatoriul administrat rezultă presupunerea rezonabilă că, din anul 2017 şi până în prezent, reprezentanţii unei firme ar fi indus în eroare partenerii comerciali cu privire la calitatea produselor livrate (reactivi chimici şi aparate medicale), precum şi faptul că ar deţine, produce şi pune în circulaţie produse şi substanţe toxice folosite în domeniul medical, fără a avea dreptul să desfăşoare astfel de activităţi.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Conform poliţiştilor, reactivii chimici vizaţi sunt utilizaţi în analize de laborator, atât în unităţi spitaliceşti de stat, cât şi private, existând suspiciunea că nu îndeplinesc condiţiile de conformitate în ceea ce priveşte termenele de valabilitate şi destinaţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici