Record absolut de viteză pe autostrada Bucureşti-Ploieşti: Un tânăr a fost prins circulând cu 215 kilometri la oră

Un bucureştean care tocmai îşi reprimise permisul de conducere ce îi fusese luat pentru exces de viteză a fost înregistrat de radar, vineri, circulând cu 215 kilometri la oră pe autostrada Bucureşti-Ploieşti, în zonă limita de viteză fiind de 100 de kilometri la oră din cauza lucrărilor neterminate.

1897 afișări
Imaginea articolului Record absolut de viteză pe autostrada Bucureşti-Ploieşti: Un tânăr a fost prins circulând cu 215 kilometri la oră

Record absolut de viteză pe autostrada Bucureşti-Ploieşti: Un tânăr a fost prins circulând cu 215 kilometri la oră

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Autostrăzi, tânărul a fost reperat de radar la kilometrul 21, pe teritoriul judeţului Ilfov, fiind oprit la kilometrul 65, în zona Bărcăneşti la unul din filtrele rutiere instituite pe A3.

Şoferul, aflat la volanul unui autoturism Golf 5 GTI, care se îndrepta spre Valea Prahovei cu familia, îşi reprimise carnetul de la Poliţie în data de 3 august, după ce acesta îi fusese ridicat tot pentru viteză excesivă.

"Tânărul era la volanul unui bolid, o maşină sport, cu mulţi cai putere, şi a ignorat faptul că pe autostradă sunt montate panouri care indică restritia de 100 de kilometri la oră. I-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile şi a fost sancţionat cu 630 de lei. Este record absolut de viteză pe autostrada Bucureşti - Ploieşti, a fost înregistrat de radar cu 215 kilometri la oră", a declarat şeful Poliţiei Autostrăzi, comisar şef Emilian Buican.

Ulterior, alt conducător auto a fost reperat cu cu 192 de kilometri la oră.

Acţiunea s-a desfăşurat timp de patru ore pe A 3 Bucureşti - Ploieşti, unde au fost amplasate trei aparate radar, dintre care unul cu laser, aşezate în cascadă.

La acţiunea de vineri după-amiază, poliţiştii au depistat, în patru ore, 47 de abateri la regimul rutier, dintre care 24 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, precizează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

De asemenea, au fost reţinute 17 permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi au fost retrase cinci certificate de înmatriculare pentru diferite nereguli tehnice.

La acţiune au participat efective de Poliţie rutieră din cadrul Direcţiei Rutiere, Secţiei de Poliţie Autostrăzi, precum şi echipaje rutiere din cadrul IPJ Prahova şi IPJ Ilfov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici