Referendumuri în patru localităţi din Constanţa, în ziua alegerilor parlamentare

Populaţia din patru localităţi ale judeţului Constanţa este aşteptată la referendum, duminică, în trei dintre cazuri locuitorii fiind chemaţi să îşi exprime opinia cu privire la exploatarea gazelor de şist, iar în cel de-al patrulea caz tema este înfiinţarea unor noi localităţi.

174 afișări
Imaginea articolului Referendumuri în patru localităţi din Constanţa, în ziua alegerilor parlamentare

Referendumuri în patru localităţi din Constanţa, în ziua alegerilor parlamentare (Imagine: Liviu Chirica/Arhiva Mediafax Foto)

Astfel, locuitorii din Costineşti, Limanu şi Mangalia sunt chemaţi de autorităţile locale, în ziua alegerilor parlamentare, să răspundă dacă sunt sau nu de acord cu exploatarea gazelor de şist din sudul litoralului.

"Municipalitatea a decis organizarea acestui referendum întrucât populaţia este singura în măsură să decidă în privinţa oportunităţii extracţiei gazelor de şist în această zonă, cu toate implicaţiile ce derivă din aceste acţiuni. Referendumul va avea loc în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare pentru a reduce cheltuielile de organizare, dar fac apel la cetăţeni să iasă la vot pentru că este foarte important să ne spunem punctul de vedere noi, ca şi comunitate", a declarat primarul din Mangalia, Cristian Radu.

El le-a cerut locuitorilor oraşului să fie atenţi la buletinul de vot, să citească bine întrebarea de la referendum şi să răspundă cu "DA" sau "NU", în funcţie de opţiunea fiecăruia, la întrebarea: "Sunteţi de acord cu riscul de afectare a pânzei freatice şi a turismului pe teritoriul administrativ al municipiului Mangalia, în urma exploatării gazelor de şist din sudul litoralului?".

Duminică sunt chemaţi la referendum şi locuitorii din comuna Mihail Kogălniceanu, care sunt consultaţi cu privire la înfiinţarea a două noi sate: Ceres şi Sibioara Nouă.

Potrivit legii, referendumul va fi validat dacă se vor prezenta la urne jumătate plus unu din numărul total de alegători înscrişi pe listele de vot.

Locuitorii municipiului Mangalia au mai participat la un referendum şi în 10 iunie, în aceeaşi zi cu alegerile locale, ei fiind întrebaţi atunci dacă sunt de acord cu rezilierea contractului cu societatea de termoficare Callastis Therm. Referendumul a fost validat pentru că s-au prezentat la urme 56,73 la sută din persoanele cu drept de vot, iar dintre acestea aproape 80 la sută au fost de acord cu rezilierea contractului.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici