Remus Cernea cere tăierea finanţării bisericilor. Ponta: Propunerea nu are susţinerea USL

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că proiectul deputatului social-democrat Remus Cernea de tăiere a finanţării bisericilor nu a fost discutat în USL şi nu are susţinerea USL, fiind o iniţiativă personală a acestuia.

1424 afișări
Imaginea articolului Remus Cernea cere tăierea finanţării bisericilor. Ponta: Propunerea nu are susţinerea USL

Remus Cernea cere tăierea finanţării bisericilor. Ponta: Propunerea nu are susţinerea USL (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nu a fost discutată în USL. E propunerea domniei sale şi nu are susţinerea USL", a spus Ponta.

Un grup de parlamentari în frunte cu Remus Cernea pregăteşte o iniţiativă legislativă care să vizeze o altă formă de finanţare a cultelor decât cea de la bugetul de stat, respectiv cea a modelului german.

Cernea vede o redirecţionare a unui procent din impozitul pe venit al cetăţenilor, la liberă alegere, către cultele religioase, ca în cazul organizaţiilor nonguvernamentale.

"Noi intenţionăm, pentru că am discutat cu mai mulţi parlamentari din diferite partide şi există un curent de opinie pe acest subiect, să avem un sistem de finanţare a cultelor pe acest model. Asta ar degreva bugetul de stat de foarte multe sume alocate pentru culte şi ar ajuta foarte mult şi bisericile să aibă venituri predictibile şi stabile", a declarat Remus Cernea, pentru Gândul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici