Reşiţa: Percheziţii la Universitatea ”Eftimie Murgu”şi la casele unor profesori, suspectaţi de mită

Un număr de 18 percheziţii au loc, joi, la Universitatea ”Eftimie Murgu” din Reşiţa şi la locuinţele unor profesori de la această unitate de învăţământ, suspectaţi că au luat între 300 şi 400 de euro de la studenţi pentru promovarea unor examene.

1232 afișări
Imaginea articolului Reşiţa: Percheziţii la Universitatea ”Eftimie Murgu”şi la casele unor profesori, suspectaţi de mită

Reşiţa: Percheziţii la Universitatea ”Eftimie Murgu”şi la casele unor profesori, suspectaţi de mită (Foto: Ciprian Sterian / Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii fac 18 percheziţii în judeţele Caraş-Severin şi Timiş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu, fals intelectual, luare de mită şi dare de mită săvârşite de către cadre didactice universitare şi studenţi, constând în condiţionarea promovării examenelor de primirea unor sume de bani, chiar şi în condiţiile în care studenţii nu se prezentau la examen, precum şi în tranzacţionarea unor lucrări de licenţă elaborate/susţinute în anii anteriori contra unor sume de bani percepute de la cursanţi cuprinse între 300 – 400 euro pe lucrare", se arată în comunicat.

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile au loc la locuinţele unor profesori şi la Universitatea "Eftimie Murgu" din Reşiţa.

Aceleaşi surse susţin că, joi dimineaţă, a fost organizat şi un flagrant. Mai exact, o studentă i-ar fi înmânat decanului Facultăţii de Ştiinţe Sociale din cadrul Universităţii ”Eftimie Murgu” din Reşiţa suma de 300 de euro pentru promovarea unui examen.

Profesorul a fost imediat înconjurat de către procurori, după ce a primit banii de la studentă, fiind totodată ridicat pentru audieri.

De asemenea, zece persoane urmează să fie conduse la audieri, la Bucureşti, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Universitatea "Eftimie Murgu" din Reşiţa este condusă de rectorul Doina Frunzăverde, soţia lui Sorin Frunzăverde.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici