Restructurările în MAI, în aparatul central şi în structura suport. Cei aflaţi în misiuni îşi vor păstra funcţiile

Restructurare se va încerca comprimarea şi reducerea aparatului central şi păstrarea în funcţii a tuturor celor aflaţi în misiuni, a anunţat joi ministrul Traian Igaş, precizând că până vineri seară vor fi analizate toate organigramele trimise de structurile din ţară.

2059 afișări
Imaginea articolului Restructurările în MAI, în aparatul central şi în structura suport. Cei aflaţi în misiuni îşi vor păstra funcţiile

Restructurările în MAI, în aparatul central şi în structura suport. Cei aflaţi în misiuni îşi vor păstra funcţiile (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Am regândit tot acest concept de reorganizare. Suntem într-o amplă evaluare pe toate direcţiile, armele. Sper ca până vineri seară să analizăm toate organigramele, care vor fi îmbunătăţite privind flexibilitatea şi acţiunea cadrelor care lucrează în direcţiile respective şi să comprimăm şi să reducem din aparatul central. Când vom finaliza aceste organigrame încercăm ca din cei aflaţi azi în misiune să nu facem diminuări", a spus Traian Igaş, într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că diminuările vor fi operate în aparatul central şi din structura suport.

Ministrul a precizat că "până în prezent reforma adevărată nu a fost făcută".

"Mai sunt posturi care în opinia mea nu se justifică, de accea am luat la analiză fiecare organigramă", a susţinut ministrul Administraţiei şi Internelor.

Şefii de structuri din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) i-au prezentat ministrului Traian Igaş, în cadrul unei şedinţe de miercuri, organigramele instituţiilor pe care le conduc, pentru a face o analiză şi a vedea unde se pot restructura posturi.

Traian Igaş a declarat că le-a cerut şefilor de structuri organigramele pentru a le analiza, că acestea au fost întocmite şi că vor fi revizuite în cadrul unei şedinţe de miercuri.

Acesta a mai spus că o soluţie la continuarea restructurărilor din MAI este şi desfiinţarea câtorva mii de posturi nebugetate.

Restructurarea MAI trebuie făcută neapărat, întrucât în caz contrar există riscul să nu mai poată fi plătite în integralitate salariile celor angajaţi în structurile MAI, declara, marţi, la Galaţi, ministrul Traian Igaş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici