REZULTATE BACALAUREAT 2014 Constanţa: 16,11 la sută dintre elevi au promovat în sesiunea de toamnă

Rata de promovare la sesiunea de toamnă a bacalaureatului în judeţul Constanţa este de 16,11 la sută, înainte de contestaţii, aceasta fiind în creştere cu aproape patru procente faţă de perioada similară a anului trecut, transmite corespondentul MEDIAFAX.

394 afișări
Imaginea articolului REZULTATE BACALAUREAT 2014 Constanţa: 16,11 la sută dintre elevi au promovat în sesiunea de toamnă

REZULTATE BACALAUREAT 2014 Constanţa: 16,11 la sută dintre elevi au promovat în sesiunea de toamnă (Imagine: Raul Stef/ Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, în sesiunea august - septembrie a bacalaureatului au promovat 365 de candidaţi, adică 16,11 la sută. Cele mai multe medii, respectiv 326, au fost înregistrate între 6 şi 6.99.

În această sesiune a bacalaureatului au absentat 416 candidaţi, iar 30 absolvenţi de liceu au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă, ei pierzând dreptul de a mai susţine examenul de bacalaureat în următoarele două sesiuni.

Contestaţiile vor putea fi depuse pe data de 1 septembrie, între orele 12.00 -16.00, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 4 septembrie.

În sesiunea de bacalaureat din toamna 2013, tot înainte de contestaţii, au promovat 12,25 la sută dintre candidaţi, în acest an înregistrându-se o creştere cu 3,86 la sută.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, la nivel naţional 22,27 la sută dintre absolvenţii de clasa a XII-a au promovat sesiunea a doua a examenului de bacalaureat înainte de contestaţii, rezultatul fiind cu aproximativ 1 la sută mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi sesiune a anului 2013.

Afişarea rezultatelor se face în toate centrele, începând de duminică, la ora 18.00, urmând ca luni, în intervalul orar 12.00 - 16.00, să fie depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate între 2 şi 3 septembrie, rezultatele finale urmând să fie făcute publice pe 4 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici