REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 - DOLJ: Peste 72 la sută dintre elevi au obţinut peste 5.00

Peste 72 la sută dintre elevii din judeţul Dolj au obţinut peste 5.00 la EVALUAREA NAŢIONALĂ, procentul fiind cu aproape opt puncte peste cel înregistrat anul trecut, în trei şcoli din judeţ niciun elev nereuşind să ia medii peste 5.00.

4615 afișări

Astfel, din cei 5.336 de elevi care urmau să se prezinte la acest examen, au fost prezenţi la ambele probe doar 5.089 de absolvenţi ai clasei a VIII-a.

În urma afişării rezultatelor de la EVALUAREA NAŢIONALĂ, procentul de medii peste 5 în judeţul Dolj este de 72,10 la sută, faţă de anul trecut, când a fost de 64,62%.

În timp ce în zece unităţi de învătământ din Dolj s-au obţinut medii peste 5 în procent de sută la sută, în alte trei unităţi, respectiv la Şcoala nr. 13 Anton Pann, Şcoala Gogoşu şi Şcoala Catane, niciun elev nu a obţinut medii peste 5.

"Pe tranşe de medii, avem 61 de note de 10 la evaluarea la Limba şi literatura română şi 392 de note de 10 la Matematică", a declarat Georgică-Florea Bercea, inspector general la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj.

Elevii care nu au obţinut medii peste 5, dar şi ceilalţi pot depune contestaţii, rezultatele finale, în urma contestaţiilor, urmând să fie afişate în 3 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici