Risc de avalanşe pe toate văile din Bucegi

Salvamontiştii îi avertizează pe turişti să nu urce pe munte întrucât pe toate văile din Masivul Bucegi există risc de producere a unor avalanşe, în condiţiile în care a nins abundent, iar zăpada aşternută peste un strat de gheaţă se poate disloca în orice moment.

27 afișări
Imaginea articolului Risc de avalanşe pe toate văile din Bucegi

Risc de avalanşe pe toate văile din Bucegi (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Şeful Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că, în condiţiile în care noaptea trecută şi în urmă cu două nopţi în Bucegi, la altitudini de peste 1000 de metri a nins abundent, există risc de producere a unor avalanşe.

Zăpada căzută recent s-a aşternut peste stratul vechi de gheaţă sau zăpadă îngheţată şi se poate disloca în orice moment. De altfel, în ultimele zile pe unele văi din Bucegi s-au produs avalanşe, însă în zonă nu se aflau turişti.

În aceste condiţii, salvatorii montani le reamintesc celor care vor să facă drumeţii montane sau alpinism în Bucegi că în această perioadă toate traseele montane sunt închise, iar cei care urcă pe munte îşi asumă un foarte mare risc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici