Robert Negoiţă a confundat DGA cu DNA. Percheziţia la Primăria Sectorului 3, făcută de DGA, într-un dosar al Parchetului Capitalei

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a confundat Direcţia Generală Anticorupţie, din Ministerul de Interne, cu Direcţia Naţională Anticorupţie, oficiali din DGA declarând, pentru MEDIAFAX, că percheziţia la Primăria Sectorului 3 este făcută de ofiţeri, într-un dosar al Parchetului Capitalei.

3548 afișări
Imaginea articolului Robert Negoiţă a confundat DGA cu DNA. Percheziţia la Primăria Sectorului 3, făcută de DGA, într-un dosar al Parchetului Capitalei

Robert Negoiţă (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Edilul Sectorului 3 a anunţat pe Facebook, miercuri, că la Direcţia de Urbanism are loc "o percheziţie efectuată de către Direcţia Naţională Anticorupţie", fiind vizată activitatea unuia dintre angajaţii acestei direcţii.

Contactaţi de MEDIAFAX, oficiali ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au spus că procurori anticorupţie nu fac percheziţii la Primăria Sectorului 3, aşa cum a anunţat Robert Negoiţă.

La Primăria Sectorului 3 a avut loc o percheziţie, însă aceasta nu a fost făcută de DNA, ci de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) din Ministerul Afacerilor Interne.

Oficiali din DGA au confirmat, pentru MEDIAFAX, efectuarea percheziţiei de la Primăria Sectorului 3, precizând că sunt vizate fapte dintr-un dosar instrumentat de Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Surse judiciare au declarat că angajatul de la Primăria Sectorului 3 este suspectat de luare de mită în legătură cu o lucrare. Ofiţerii DGA au făcut percheziţii în biroul acestuia, de la Direcţia Urbanism din Primăria Sectorului 3, dar şi la locuinţa suspectului.

"În această dimineaţă, la sediul Primăriei Sectorului 3, mai exact în cadrul Direcţiei de Urbanism, are loc o percheziţie efectuată de către Direcţia Naţională Anticorupţie. Este vizată activitatea desfăşurată de unul dintre angajaţii acestei direcţii", a scris primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, în mesajul postat pe Facebook.

El a arătat că Primăria Sectorului 3 pune la dispoziţie toate documentele solicitate, "sprijină eforturile DNA în desfăşurarea anchetei şi îşi reafirmă angajamentul în clarificarea oricărei suspiciuni de corupţie".

Direcţia Naţională Anticorupţie este o structură de parchet specializată în combaterea corupţiei mari şi medii. DNA este o entitate independentă în raport cu instanţele judecătoreşti, cu parchetele de pe lângă acestea, precum şi în relaţiile cu celelalte autorităţi publice, potrivit site-ului instituţiei.

Direcţia Generală Anticorupţie este structură specializată a Ministerului Afacerilor Interne. Printre atribuţiile DGA intră şi desfăşurarea activităţilor de cercetare penală, în baza ordonanţei de delegare emise de procuror.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici