România solicită încă opt milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech. Anunţul lui Florin Cîţu

  • Premierul Florin Cîţu a anunţat că România a solicitat Comisiei Europene încă opt milioane de doze de vaccin BioNTech / Pfizer.
  • Este vorba despre doze care fac parte din cantitatea de 200 de milioane de vaccinuri negociate suplimentar la nivel european.
1379 afișări
Imaginea articolului România solicită încă opt milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech. Anunţul lui Florin Cîţu

Prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat pe Facebook că România a solicitat Comisiei Europene să-i fie atribuite peste opt milioane de doze de vaccin. Astfel, România va avea peste 20 de milioane de doze de vaccin BioNTech / Pfizer.

„Am aprobat astăzi transmiterea către Comisia Europeană a solicitării ca România să beneficieze de încă opt milioane de doze de vaccin BioNTech / Pfizer din cele 200 de milioane negociate suplimentar la nivel european. Este vorba, mai exact, de solicitarea a încă 8.055.394 de doze de vaccin, care se vor adăuga celor 12.780.080 milioane de doze produse de BioNTech /Pfizer şi contractate deja de România. Altfel spus, doze vitale care vor asigura imunizarea a 10.417.737 de persoane, care se pot întoarce la o viaţă normală”, a explicat premierul Florin Cîţu.

În plus faţă de vaccinurile BioNTech /Pfizer, mai sunt peste 3,4 milioane de doze produse de Moderna şi contractate deja de România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici