Rugăciuni pentru Regele Mihai în parohii ale Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord

Preoţii şi credincioşii din parohiile aparţinând Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, care are jurisdicţie în Suedia, Norvegia şi Danemarca, s-au rugat, duminică, pentru însănătoşirea Regelui Mihai, ”care trece prin momente de încercare şi suferinţă”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Rugăciuni pentru Regele Mihai în parohii ale Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Episcopiei Europei de Nord transmis, duminică, episcopul Macarie Drăgoi al Europei de Nord, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica parohiei româneşti din Oslo.

”Episcopul Macarie Drăgoi al Europei de Nord, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica parohiei româneşti din Oslo. Cu acest prilej, Părintele Episcop Macarie a botezat trei copii care au primit harul dumnezeiesc spre luminare şi vieţuire în Hristos. La această slujire arhierească din comunitatea românească din capitala Regatului Norvegiei s-au înălţat rugăciuni şi pentru sănătatea Majestăţii Sale, Regele Mihai al României, care trece prin momente de încercare şi suferinţă. Rugăciuni pentru însănătoşirea Regelui au fost înălţate de către preoţii şi credincioşii din toate parohiile Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord care îşi are jurisdicţia în Regatele Suediei, Norvegiei şi Danemarcei”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii Episcopiei Europei de Nord au subliniat că mesajul episcopului Macarie Drăgoi adresat Casei Regale a României şi tuturor celor care s-au rugat pentru sănătatea Regelui Mihai a fost unul de ”încurajare şi întărire pentru depăşirea acestor momente de încercare, subliniind preţuirea şi asumarea valorilor morale creştine şi naţionale, promovate de Majestatea Sa”.

”Românii care îşi duc viaţa în ţări conduse de familii monarhice cu rădăcini adânci în istoria Europei sunt foarte sensibili faţă de aceste momente prin care trece Casa Regală a României, empatia lor fiind susţinută şi de respectul pe care l-au întâlnit în Europa de Nord pentru familiile regale scandinave”, a afirmat ierarhul ortodox.

Totodată, episcopul Macarie Drăgoi a menţionat faptul că rugăciunile şi trăirile duhovniceşti exprimate în Sfânta Liturghie ”sunt o manifestare a comuniunii şi împărtăşirii de prezenţa lui Hristos”.

Regele Mihai este internat într-o clinică medicală din Lausanne şi se află "într-o stare de accentuată slăbiciune fizică", a comunicat, vineri, Biroul de Presă al Majestăţii Sale Regele Mihai I.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 1 comentarii
Taguri:
REGELE MIHAI ,
RUGĂCIUNI ,
COMENTARII
  • parvenitii 9 mai 2016

    Iarta-l Doamne pentru toate relele si nenorocirile pricinuite acestui popor ca nu stie ce a facut! Nici acum nu stie. Dar nici sa nu mai auzim de el si de urmasii lui in vecii vecilor! Niste parveniti nesatui!!!

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Nu mai e nimic de făcut?! Anunţul care arată DEZASTRUL cu cinci zile înainte de alegeri. Datele despre Firea sunt de NECONTESTAT