Salariile câştigate în instanţă şi indemnizaţia preşedintelui asociaţiei de proprietari, supusă CAS

Câştigul brut asupra căruia sunt calculate contribuţii sociale individuale obligatorii va include atât sume reprezentând salarii sau diferenţe de salarii stabilite prin hotărâri judecătoreşti, precum şi remuneraţia primită de preşedintele unei asociaţii de proprietari.

76 afișări
Imaginea articolului Salariile câştigate în instanţă şi indemnizaţia preşedintelui asociaţiei de proprietari, supusă CAS

Salariile câştigate în instanţă şi indemnizaţia preşedintelui asociaţiei de proprietari, supusă CAS (Imagine: Ovidiu Iordachi/Mediafax Foto)

În baza de calcul a acestor contribuţii vor mai intra, printre altele, suma din profitul net cuvenită administratorilor unei companii naţionale şi indemnizaţiile lunare plătite de angajatori pe perioada de neconcurenţă, stabilite conform contractului individual de muncă, potrivit modificărilor decise de Guvern la Codul Fiscal.

În aceeaşi bază de calcul vor intra indemnizaţiile primite pe perioada detaşării în altă localitate, în interesul serviciului, acordate de persoanele juridice fără scop patrimonial şi de alte entităţi neplătitoare de impozit pe profit, peste limita de 2,5 ori indemnizaţia acordată salariaţilor din instituţiile publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici