Salvaţi de poliţiştii locali: Un bărbat a renunţat la haină pentru un câine, un altul purta doar bluză de trening la -13 grade

Poliţiştii locali din Bucureşti au salvat, în două săptămâni, 127 de persoane în situaţie critică din cauza gerului, unul dintre cele mai dificile cazuri fiind cel al unui bărbat găsit pe o bancă, îmbrăcat sumar, la -17 grade, acesta lăsându-şi haina pe bancă pentru a-i ţine cald unui câine.

2012 afișări
Imaginea articolului Salvaţi de poliţiştii locali: Un bărbat a renunţat la haină pentru un câine, un altul purta doar bluză de trening la -13 grade

Salvaţi de poliţiştii locali: Un bărbat a renunţat la haină pentru un câine, un altul purta doar bluză de trening la -13 grade (Imagine: George Noaptes/Mediafax Foto)

"De când Capitala a fost lovită de ger, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a avut ca misiune prioritară salvarea persoanelor fără adăpost care riscau să degere în stradă. La temperaturi şi de minus 20 de grade, patrulele PLMB au reuşit să-i strângă pe mulţi dintre cei care se chinuiau să supravieţuiască prin canale, scări de bloc sau parcuri. Astfel, în cele aproximativ două săptămâni de la debutul misiunii speciale, patrulele din cadrul Serviciului Intervenţii şi Serviciului de Ordine Publică ale PLMB au ajutat 127 de oameni", potrivit unui comunicat transmis duminică, de PLMB.

Toate aceste persoane au fost luate de pe stradă şi transportate la centrele de asistenţă socială ale Primăriei Capitalei, unde au primit hrană şi adăpost.

Unul dintre cele mai dificile cazuri cu care s-au confruntat echipajele PLMB a fost cel al unui bărbat de 59 de ani, găsit în zona Parcului Moghioroş, din sectorul 6, după ce îşi petrecuse ultimele nopţi pe o bancă, la minus 17 grade.

Bărbatul se afla în şoc hipotermic şi avea mâinile şi picioarele degerate, el purtând adidaşi şi haine rupte.

Când a fost găsit de poliţiştii locali, bărbatul nu mişca deloc. Poliţiştii locali i-au acordat primul ajutor, după care au solicitat sprijinul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti, care a preluat cazul.

"Înainte de a fi transportat către adăpost, R.S. a cerut ca haina sa să fie lăsată pe banca unde fusese găsit pentru a-i ţine de cald Emei, un câine care îi ţinea companie de mai mulţi ani', potrivit sursei citate.

În prezent, bărbatul se află la unul din centrele de asistenţă socială din Capitală, unde a primit tratament şi hrană. Câinele - pentru care omul străzii şi-a lăsat haina în urmă - a fost, la rândul său, recuperat de poliţiştii locali.

Alte cazuri speciale au fost cele ale unui tânăr de 19 ani găsit îmbrăcat doar in bluză de trening la -13 grade, al unui bărbat de 33 de ani dat afară din casă de copiii săi şi al unor minori, printre care unul de 14 ani din Baia de Aramă, fugit de acasă.

Tânărul şi bărbatul de 33 de ani au fost transportaţi la Complexul integrat de servicii sociale pentru adulţi Sfântul Ioan. Minorul a fost dus la Centrul social Pinocchio, iar familia a fost anunţată pentru a-l recupera.

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti continuă, alături de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, programul de adăpostire a persoanelor fără adăpost în centrele sociale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici