Scandalul apei calde în Bucureşti. „Elcen” şi Firea, duel verbal despre conotaţiile politice ale lipsei apei în timpul campaniei electorale

Elcen furnizează agentul termic la parametri optimi de funcţionare conform solicitărilor Termoenergetica, anunţă compania, care răspunde astfel afirmaţiilor Gabrielei Firea, care a declarat luni că în perioada de campanie şi precampanie Guvernul a oprit intenţionat apa caldă.

2978 afișări
Imaginea articolului Scandalul apei calde în Bucureşti. „Elcen” şi Firea, duel verbal despre conotaţiile politice ale lipsei apei în timpul campaniei electorale

Scandalul apei calde în Bucureşti. Elcen, despre conotaţiile politice vehiculate de fostul primar, Gabriela Firea

Elcen spune că fostul primar al Capitalei dezinformează şi minte opinia publică pentru a ascunde neputinţa de a gestiona termoficarea din Bucureşti şi dezastrul pe care l-a definitivat în timpul mandatului său

„Cheltuielile uriaşe investite in imaginea Gabrielei Firea în defavoarea investiţiilor, incapacitatea de a atrage fondurile europene nerambursabile esenţiale pentru modernizarea reţelelor, precum şi nerespectarea în mod repetat a obligaţiilor de plată pentru energia termică livrată sunt cauzele manifestării ostilităţii opiniei publice faţă de acest mandat dezastruos pentru Bucureşti.

Ieşirile publice fără fundament, precum şi răspândirea de informaţii false şi inducerea în eroare în mod intenţionat şi repetat a opiniei publice au depăşit de fiecare dată sfera competenţelor reprezentantului unei instituţii a cărei principală responsabilitate este grija faţă de cetăţeni. A minţi cu nonşalanţă din această poziţie implică interes doar pentru imaginea proprie, intenţie clară de manipulare, lipsă de respect faţă de opinia publică şi, mai ales, lipsă de decenţă profesională.

Dezaprobăm total acest gen de manifestare”, spune Elcen.

Compania susţine că în perioada indicată de Gabriela Firea, CET-urile ELCEN aflate în funcţiune au furnizat agent termic în parametri corespunzători, în conformitate cu comanda zilnică contractuală a Termoenergetica. Veridicitatea informaţiilor transmise poate fi uşor verificată la Dispeceratul ELCEN. Deşi agentul termic pleacă de la ELCEN în parametri optimi, starea deplorabilă în care se află reţeaua de transport şi distribuţie ca urmare a indiferenţei Primăriei Municipiului Bucureşti, a condus la triplarea pierderilor din 2016 până în prezent (aprox. 800t/h în 2016 – aprox. 2200 t/h în 2020) şi la dublarea pierderilor în doar 1 an (aprox. 1200 t/h în 2019 vs. aprox. 2200 t/h în prezent), astfel că apa fierbinte produsă şi livrată de ELCEN până la gardul centralelor, se scurge în pământ, iar sistemul funcţionează la limita de avarie.

Termoenergetica înregistrează datorii restante faţă de ELCEN în sumă de aprox. 400 milioane de lei, situaţie ce pune în pericol furnizarea agentului termic în sezonul rece viitor.

Firea răspunde: Comunicatul ELCEN, o nouă confirmare a partizanatului politic

Comunicatul ELCEN reprezintă o nouă confirmare a partizanatului politic în care a acţionat în timpul campaniei electorale, a afirmat la câteva ore distanţă primarul general în funcţie, Gabriela Firea.

„Comunicatul oficial transmis astazi de ELCEN în legătură cu întreruperile de apă caldă din timpul campaniei electorale reprezintă o dovada clară că cei din conducerea acestei companii de stat au acţionat într-o manieră politică pentru favorizarea candidatului PNL la funcţia de Primar General. Aprecierile şi evaluările pur politice cu privire la mandatul sau imaginea mea nu au ce să caute în comunicatul oficial al unei companii de stat, aflată în serviciul public şi nu în slujba unui partid politic”, spune Gabriela Firea.

El apreciază că „acest comunicat reprezintă o nouă confirmare a partizanatului politic în care a acţionat ELCEN în timpul campaniei electorale, iar cei din conducerea acestei companii ar trebui să realizeze că folosirea funcţiei de conducere dintr-o companie de stat pentru obţinerea unui avantaj necuvenit în favoarea unuia dintre candidaţii politici reprezintă o infracţiune sancţionată de lege”.

„După toată ostilitatea din timpul campaniei electorale şi după această reacţie eminamente politică din partea ELCEN, devine evident pentru toată lumea că Guvernul PNL a folosit această companie în confruntarea politică. Întreruperea deliberată a furnizării apei calde a avut drept scop provocarea unei stări de nemulţumire în rândul bucureştenilor faţă de primarul în funcţie. Premeditarea politică s-a putut vedea în campaniile agresive lansate de PNL în spaţiul online, care aveau ca temă principală întreruperile în furnizarea apei calde, provocate în mod deliberat de compania ELCEN, aflată sub controlul politic al partidului de guvernământ”, conchide Firea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici