Scenariu galben: Restricţiile au fost prelungite în Iaşi

  • Scenariul galben se prelungeşte pentru municipiul Iaşi.
  • Rata de infectare cu SARS CoV-2 în ultimele 14 zile este de 2,28 la mia de locuitori.
1449 afișări
Imaginea articolului Scenariu galben: Restricţiile au fost prelungite în Iaşi

Astfel, restaurantele şi cafenelele pot funcţiona fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului interior în intervalul orar 6.00-23.00.

Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Activitatea cu publicul a operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cu respectarea orarului de lucru stabilit.

Decizia a fost adoptată miercuri şi aparţine Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

„Prelungirea măsurilor care permit activitatea operatorilor economici la interior fără să depăşească 30% din spaţiu are loc datorită faptului că timp de 14 zile rata incidenţei cumulate a cazurilor de SARS CoV-2 nu a crescut, ci a rămas relativ constantă. Trebuie să rămânem precauţi pentru că, în cazul în care rata incidenţei creşte din nou peste 3 la mia de locuitori, legislaţia prevede că CJSU trebuie să se întrunească şi să reinstituie restricţii mai severe precum cele care au fost în vigoare până la finalul anului trecut”, a declarat Marian Grigoraş, prefectul judeţului Iaşi.

De asemenea, rămân în vigoare restricţiile specifice stării de alertă: spectacolele, concertele, festivalurile publice şi private sau alte activităţi şi evenimente culturale sunt interzise. Se interzice organizarea de nunţi, botezuri, mese festive atât în spaţii deschise, cât şi închise, precum şi a reuniunilor cu prilejul unor sărbători, aniversări.

Târgurile, bâlciurile şi talciocurile sunt suspendate.

Este interzisă circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi, discoteci, pe întreaga perioadă a stării de alertă pe teritoriul României.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici