Se redeschid cluburile, însă doar pentru cei vaccinaţi. Îngrijorări în legătură cu certificatul verde

  • Cluburile şi discotecile se redeschid la interior cu o capacitate de până la 50%.
  • Accesul va fi permis doar persoanelor vaccinate cu ambele doze.
  • Anumite cluburi deja au dat instrucţiuni ca să existe zone de triaj.
  • Totuşi, organizatorii au reticenţe cu privire la autenticitatea adeverinţei de vaccinare.
811 afișări
Imaginea articolului Se redeschid cluburile, însă doar pentru cei vaccinaţi. Îngrijorări în legătură cu certificatul verde

Se redeschid cluburile, însă doar pentru cei vaccinaţi. Există îngrijorări cu privire la autenticitatea certificatului verde

Începând de astăzi, 1 iunie, cluburile şi discotecile pot funcţiona la interior cu o capacitate de 50%. Totuşi, accesul va fi permis doar celor vaccinaţi cu ambele doze. 
 
Emil este unul dintre cei care vor putea merge la club fără nici un fel de problemă. I-a fost dor să se simtă bine pe ringul de dans alături de prietenii săi. Mai mult, cu această măsură, în opinia lui, nu se poate pune problema de discriminare. 
 
„Ultima oară când am fost în club a fost în iarna de dinainte de pandemie, din februarie, deci cam de peste un an. Toţi ne dorim să mai mergem în club şi la festivale. Mă bucur. Mi se pare că este un pas spre normalitate. Săptămâna trecută mi-am făcut rapelul. Mi se pare normal să fie luată genul ăsta de măsură pentru că aşa îţi garantează şi siguranţa”, spune Emil Panaitescu.  
 
Ştefan coordonează activităţile a două cluburi din Cluj şi a altor două din Braşov. În mod cert vor exista zone de triaj. Acolo clienţii vor putea prezenta certificatul verde. Totuşi, vor exista unele probleme care vor crea neplăceri, spune el. 
 
„Accesul se face exclusiv pentru cei vaccinaţi. Aicea este o problemă în sensul în care nu ştim exact cum să facem pe partea asta de certificate. Nu există momentan acea aplicaţie despre care se tot vorbeşte inclusiv la nivel european şi care trebuie implementată acuma de STS. Problema este că acest certificat din punctul meu de vedere cel puţin şi a colegilor din industrie poate fi foarte uşor falsificat”, a spus Ştefan Zaharescu, director de evenimente.
 
Avocatul Matei Stoenescu îţi spune că, în acest context, din punctul lui de vedere, nu este încălcat nici un drept constituţional. 
 
„Până la urmă nu ştiu dacă putem vorbi de discriminare în momentul în care vorbim de intrarea într-un club. Până la urmă este vorba de un deziderat şi un efect al acestei campanii de vaccinare. Dar până la urmă cred că singura chestie certă este că acest vaccin nu face rău cel puţin într-o aparenţă cazuistică.”, a spus avocatul Matei Stoenescu. 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici